Radovi u Sinđelićevoj (pre tri dana) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Sinđelićevoj (pre tri dana) (foto: Đorđe Đoković)
20.11.2015, 14:37

Radovi će biti završeni najkasnije do 17. decembra

č: | fb:

Rdovi na izgradnji dva kraka toplovodne mreže, koje za „Štrabag“ izvodi užičko „Jedinstvo“, biće završeni najkasnije do 17. decembra, do kada je izvođač dužan da sve ulice i naselja kroz koje je prošao toplovod vrati u prvobitno stanje. Direktor Gradske toplane Dejan Filipović ne isključuje mogućnost da budu završeni i pre roka, tačnije početkom decembra, čime će biti okončani ovogodišnji radovi na toplifikaciji grada, a nastavljeni na proleće sledeće godine.

Radovi na nastavku toplifikacije Valjeva počeli su pre tri meseca i u ovoj godini biće završen toplovodni krak S-3, koji od dve „parnjače“ u Hajduk Veljkovoj ulici ide kroz Sinđelićev blok do „Gejtovih“ zgrada u Sinđelićevoj ulici, a potom Železničkom, pored Doma zdravlja, do „Singidunuma“. Toplovodni  krak S-4, koji je već prošao kroz naselja Zbratimljenih gradova i Milivoja Bjelice do Četvrte osnovne škole i bloka Nada Purić, je veza sa krakom S-5 koji podrazumeva postavljanje toplovodne mreže u Ulici Ljube Kovačevića, do Ekonomske škole, vojnih i zgrade „kineske ambasade” , kao i priključak kasarne „Vojvoda Živojin Mišić“, dok će pravac ka Naselju „27. novembar“ i Petom puku biti nastavljen sledeće godine kao i radovi na toplovodnoj mreži od Železničke do Dušanove ulice.

Radovi u Ulici Ljube Kovačevića

Radovi u Ulici Ljube Kovačevića (Foto: Đorđe Đoković)

I pored toga što gradsko rukovodstvo naglašava da je toplifikacija najznčajniji projekat u gradu, mnogi sugrađani ne dele njihovo mišljenje smatrajući da je to prevelika i skupa investicija, od koje oni neće imati ništa, jer po trenutnim uslovima priključka i važećim cenama grejanja malo je onih koji su zainteresovani za grejanje preko Gradske toplane. Dodatno nezadovoljstvo kod mnogih Valjevca izazvali su i radovi koji traju skoro tri meseca, zbog čega su centralne saobraćajnice bile zatvorene za saobraćaj, a najveći problem je nastao zatvaranjem Sinđelićeve i Železničke ulice.

Radovi u Sinđelićevoj

Radovi u Sinđelićevoj (Foto: Đorđe Đoković)

Na pitanje da li su radovi na postavljanju toplovodne mreže mogli da se organizuju i na drugi način kako bi građani bili pošteđeni neprijatnosti i maltretiranja, direktor Toplane Dejan Filipović objašnjava da je rešenje o režimu saobraćaja za vreme radova donelo Odeljenje za saobraćaj Grada Valjeva, „tako da izvođač ništa nije radio mimo plana i na svoju ruku”.

Veći haos u saobraćaju, zatvaranjem Sinđelićeve ulice, od Pasterove do Ulice Jovana Dučića, je izbegnut zahvaljujući saobraćajnoj policiji, koja je u jutarnjim i popodnevnim špicevima regulisala saobraćaj na „duplim trakama” kod starog SUP-a i na uglu ulica Vojvode Mišića i Jovana Dučića.

Radovi u Pasterovoj ulici

Radovi u Pasterovoj ulici (Foto: Đorđe Đoković)

Radovi na širenju toplovodne mreže, koji su počeli krajem avgusta, su deo projekta započetog pre dve godine, koji finansira nemačka kfW banka, na izgradnji tri kraka vrelovoda, što bi trebalo da omogući grejanje novih 91.000 kavdarata stambenog i poslovnog prostora uz ulaganje dodatnih 900.000 evra. 

Aktuelno

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 14 sati 48 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 1 komentar

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 19 sati 55 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 20 komentara

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 19 sati 3 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...  · 2 komentara