Pruga Beograd - Bar (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Pruga Beograd - Bar (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
11.12.2015, 12:14

Rekonstrukcija pruge od Valjeva do Resnika

č: | fb:

Radovi na rekonstrukciji barske pruge od Valjeva do Resnika, nakon čega će brzina vozova sa sadašnjih 30 do 50 kilometara biti povećana na 120 kilometara na čas, počeće u martu sledeće godine, najavljeno je iz "Železnica Srbije". Generalni direktor "RŽD internešenel" Sergej Pavlov i generalni direktor "Infrastruktura železnice Srbije" Goran Maksić potpisali su ugovor o obnovi barske pruge na deonici Valjevo - Resnik, u dužini od 77 kilometara, koja će biti finansirana sredstvima iz ruskog kredita u iznosu od 80 miliona dolara.

Projekat će se izvoditi u dve faze, u prvoj će se raditi deonica Vreoci – Valjevo, čiji se završetak planira do početka letnje turističke sezone, 10. juna sledeće godine. Faza dva podrazumeva deonicu Resnik - Vreoci, gde će radovi početi u septembru 2016. godine sa predviđenim završetkom početkom drugog kvartala 2017. godine.

Nakon rekonstrukcije te deonice barske pruge, putovanje između Resnika i Valjeva umesto sadašnjih dva sata i 10 minuta trajaće sat i 15 minuta. 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 4 sati 43 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 1 komentar

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...