Polaganje zakletve (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje zakletve (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
18.12.2015, 12:21

Decembarska generacija vojnika

č: | fb:

U Drugom centru za obuku Vojske Srbije, u kasarni „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu, zakletvu su danas položili vojnici decembarske klase koji su se prijavili za doborovljno služenje roka u VS. Zakletvu su položila 195 vojnika, a među njima je i 29 devojaka na dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Jovica Draganić

Jovica Draganić (Foto: Đorđe Đoković)

Svečanosti je, pored porodice i prijatelja, prisustvovao zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general potpukovnik Jovica Draganić.

„Za državljanina Republike Srbije nema veće časti od ove koju vi sada doživljavate. Stati u vojnički stroj i snažnim glasom dati zakletvu svojoj Srbiji pred starešinama svoje vojske, svojim porodicama izraz je najlepšeg rodoljublja i uzvišenog osećanja odgovornosti za budućnost i bezbednost naše države“, kaže general potpukovnik Jovica Draganić. Ukazao je i na to da nije lako biti vojnik, al je lepo i časno. „Dobrim vojnikom se ponose i porodica i jedinica“, rekao je general potpukovnik Draganić.

Dušica Radulović

Dušica Radulović (Foto: Đorđe Đoković)

Jedna od dvadeset i devet devojaka koja je pristupila vojsci je Dušica iz Aranđelovca. „Volim vojsku i uniformu, zato se osećam sjajno. Ovo je moj dokaz da poštujem svoju otadžbinu i pretke“, rekla je Dušica Radulović.

Stefan Rakić iz Užica sa ponosom je govorio o dolasku u valjevsku kasarnu. „Služenje vojnog roka je tradicija moje porodice, voleo bih da ovo bude moj posao. Porodica je ponosna na mene, zato se osećam odlično“, dodao je Rakić.

Stefan Rakić

Stefan Rakić (Foto: Đorđe Đoković)

Polaganju zakletve prisustvovali su i Nenad Nedić, državni sekretar u Ministarstvu odbrane, general major Vojin Č. Jondić, načelnik Uprave za operativne poslove Vojske Srbije, brigadni general Marinko Pavlović, načelnik Uprave za obuku i doktrinu, brigadni general  Dejan Janković, načelnik štaba Komande za obuku, episkop Eparhije valjevske vladika Milutin.

Polaganje zakletve

Polaganje zakletve (Foto: Đorđe Đoković)

 

Čestitke

Čestitke (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 16 sati 32 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati 33 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara