(foto: Valis)
(foto: Valis)
21.01.2016, 08:07

Za mesec dana u zimskom bazenu 350 kupača

č: | fb:

Za mesec dana,  od kada je zimski bazen u SRC Petnica otvoren i za građane, „pod balonom“  je bilo 350 kupača.  Direktor UFK „Valis“ Aleksandar Mijailović kaže da je to očekivani broj i da nisu iznenađeni tako malom posetom. S obzirom na to da zimski bazen koristi u proseku desetak kupača dnevno, zaključujem da smo žarko želeli zatvoreni bazen, ali samo da ga imamo, ne i da ga koristimo.

Mijailović kaže da su od početka, od kada je bazen otvoren za građane, nekoliko njih redovni posetioci i dolaze svakodnevno na kupanje ili isplivavanje. „Zanimljivo je da u bazenu bude ili petoro-šestoro kupača ili ih je preko 25. Nema sredine, što nam je malo čudno. Samo smo jedan dan imali 12 kupača“, navodi Mijailović.

Aleksandar Mijailović

Aleksandar Mijailović (Foto: Đorđe Đoković)

„Zimski kupači“ nemaju primedbe na uslove u zatvorenom bazenu, gde je temperatura vode od 25 do 27 stepeni, a vazduha oko 28 stepeni. „Imali smo jednu zamerku naše sugrađanke, a to je da treba da imamo i fen za sušenje kose. Primedba je bila na mestu, pa smo nabavili četiri profesionalna fena“, kaže direktor „Valisa“. U funkciji su kupatila, toaleti, svlačionice, koji se takođe greju, a rešen je i problem kondenzacija.

Možda na manji broj kupača utiču i termini. Zimski bazen je građanima na raspolaganju radnim danima od 15.00 do 19.00 časova i vikendom od 12.00 do 18.00 časova. Pojedini sugrađani kažu da im vreme ne odgovara, jer rade do 15.00 časova, dok ručaju, dok dođu do Petnice, već je 18.00 časova, tako da se ne isplati dolaziti na sat i plaćati 250 dinara ulaznicu.

„Na termine se niko nije žalio. Priznaćete da nije malo četiri sata, posebno što se zimi bazen ne koristi kao leti – sunčanje, kupanje, celodnevni boravak. Sasvim je dovoljno četiri časa, a bazen je na raspolaganju i vikendom šest časova“, kaže Mijailović.

Ima i kupača koji ne dolaze samo na sat da otplivaju nekoliko dužina. „Imali smo divnu situaciju. Došao je jedan naš sugrađanin, poneo je i stolicu za plažu, plivao pola sata, pa sedeo sat i čitao knjigu i sve tako“, opisuje Mijailović.

Direktor UFK „Valis“,koja gazduje petničkim bazenima, se nada da će poseta biti veća na zimskom  raspustu, a posebno od sledeće zime kada će u okviru školskog programa za učenike biti uveden i jedan čas plivanja.

„A do tada, ove zime, napravićemo jednu eksperimentalnu, besplatnu grupu zainteresovanih osnovaca, kojima će Valis obezbediti prevoz i instruktore za časove plivanja“, najavljuje Aleksandar  Mijailović.

Aktuelno

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 28 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 21 sati 56 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...