TV Valjevo Plus (foto: Đorđe Đoković)
TV Valjevo Plus (foto: Đorđe Đoković)
25.03.2016, 08:04

NUNS i UNS osuđuju verbalne pretnje upućene TV Valjevo Plus

č: | fb:

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje verbalni napad i pretnje koje je kolegama iz TV Valjevo Plus uputio doskorašnji poslanik SNS- a Slobodan Gvozdenović. Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog uvreda koje je doskorašnji narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) iz Valjeva Slobodan Gvozdenović uputio novinarima TV Valjevo Plus.

U saopštenju objavljenom na sajtu NUNS-a navodi se da je Slobodan Gvozdenović, prema navodima TV Valjevo plus, tokom posete ministra bez portfelja Velimira Ilića Valjevu, 21.03.2016. verbalno napao kolege iz TV Valjevo Plus. Glavnom i odgovornom uredniku te televizije Predragu Lučiću i „gazdi kriminalcu koji bi trebalo da bude u zatvoru, a ne da zida mostove i druge objekte u gradu“ psovao majku.

TV plus navodi da je Gvozdenović, uz vulgarne psovke, zapretio ljudima iz TV Valjevo Plus da će ih funkcioner SNS-a Darko Glišić „staviti u kočanjku“. Zbog ovih pretnji, kolega Lučić je otišao u Policijsku upravu Valjevo, gde je prijavio verbalne pretnje, davši izjavu i zatraživši i poligrafsko veštačenje.

NUNS očekuje da će nadležni organi blagovremeno reagovati i ovaj slučaj ispitati i procesuirati u najbržem mogućem roku.  Ovakav odnos je neprihvatljiv u svakom demokratskom društvu i predstavlja direktno ugrožavanje bezbednosti i prava novinara da obavljaju svoj posao, navodi NUNS.

Verbalne pretnje osuđuje i UNS

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog uvreda koje je doskorašnji narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) iz Valjeva Slobodan Gvozdenović uputio novinarima TV Valjevo Plus.

Kako za UNS navode iz ove televizije, “Slobodan Gvozdenović je, prilikom posete ministra Velimira Ilića Valjevu 21. marta, glavnom i odgovornom uredniku TV Valjevo Plus Predragu Lučiću, koji je pratio taj događaj, rekao: ‘ **** Vam majku, vašem gazdi kriminalcu koji bi trebalo da bude u zatvoru, a ne da zida mostove i druge objekte u gradu’. Kada ga je Lučić pitao da li se ta pretnja odnosi i na Televiziju Valjevo Plus, Gvozdenović je odgovorio: ‘Da, da i na vas’, i pominjući visokog finkcionera SNS-a, Darka Glišića rekao: ‘ **** vam majku Darko Glišić kada vas sve bude stavio u kočanjku’“.

Kako nam je rečeno u Gradskom odboru SNS-a u Valjevu, „Slobodan Gvozdenović ne želi da da izjavu UNS-u“. Predrag Lučić slučaj je prijavio policiji.

Podsetimo, Slobodan Gvozdenović je na konferenciji za novinare u novembru prošle godine rekao da je Televizija Valjevo Plus povela “orkestriranu kampanju protiv Vlade Srbije i SNS”. Povod za izjavu Gvozdenovića bilo je gostovanje lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića na ovoj televiziji u emisiji “Razgovor plus”.

UNS podseća da nosioci vlasti imaju pravo da kritikuju medije, ali da te kritike moraju biti zasnovane na argimentima.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 11 sati 41 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 11 sati 41 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 6 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara