Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
30.03.2016, 07:02

Akumulatori povukli tužbu protiv Vuletića

č: | fb:

Direktor privatizovane fabrike Krušik Akumulatora, David Babić povukao je tužbu protiv Predraga Vuletića, saopšteno je Vuletiću na glavnom pretresu pred Osnovnim sudom u Valjevu. Babić je Vuletića tužio za krivično delo narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti Krušik Akumulatora zbog podataka objavljenih na jednoj od pres konferencija u Gradskom odboru Nove Srbije, čiji je Vuletić član.

Na prvom ročištu sudija Branka Marković je predložila mirenje stranaka, koje Babić nije prihvatio. Na drugom ročištu, Vuletić je izneo svoju odbranu i priložio preko 60 verodostojnih dokumenata o sistematskom urušavanju Krušik Akumulatora posle privatizacije i načinu na koji je kapital „isisavan“ i prebacivan na Kipar, odnosno u druge (suvlasničke) firme.

Sudija je i tada predlagala da Krušik Akumulatori povuku tužbu kako ne bi bila prinuđena da „ulazi u poslovanje“ nekada uzorne firme uzimajući u obzir dokumentaciju, koju je u svojoj odbrani Sudu ponudio Vuletić

U svom saopštenju za javnost, Predrag Vuletić ističe kako nije tražio troškove suđenja jer ne želi da i dalje urušava fabriku u kojoj je proveo radni vek (sada je u penziji).

Valjevski nedeljnik Napred je u svom poslednjem broju objavio da pogon za prozvodnju akumulatora, sa 72 radnika koje je sada preuzela Namenska proizvodsnja Krušika, započinje izvoz nikl-kadmijum baterija za Železnice Hrvatske, te da su u najavi novi poslovi, koji bi mogli značiti oporavak nekadašnjeg lidera u toj proizvodnji na tržištu bivše SFRJ i Balkana.

Proizvodnju akumulatora u Namenskoj vodi Dalibor Savković, koji je pre Babića bio direktor privatizovane fabrike Krušik Akumulatora ali je podneo ostavku zbog neslaganja sa poslovnom politikom vlasnika i dela menadžmenta.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 13 sati 38 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 16 sati 27 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.