Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
05.05.2016, 11:32

Još uvek nepoznati rezultati lokalnih izbora u Valjevu

č: | fb:

Lokalni izbori u Valjevu još nisu okončani zbog prigovora Srpske radikalne stranke (SRS) podnetih Upravnom sudu Srbije, saopštila je Gradska izborna komisija (GIK).

Kako je navedeno, GIK je 25. aprila doneo rešenje o ponavljanju izbora na dva biračka mesta, u naseljima Peti puk i Gradac, na kojima je u spiskovima oko 4.100 birača, zbog nespornih propusta tokom izbornog procesa.

Na Petom puku se iz zapisnika ne vide rezultati izbora na biračkom mestu broj 31, dok se na biračkom mestu broj 1 u Gradcu u kutiji našlo deset listića više.

Potom je GIK, 27. aprila, usvojio prigovore Srpske napredne stranke (SNS) i Pokreta "Dosta je bilo" i poništio rešenja o ponavljanju izbora jer je konstatovao da su prekoračeni rokovi za tu meru, pa su predsednik Vladan Jerinić i sekretar Aleksandar Janković, oba iz Socijalističke partije Srbije (SPS), prihvatili ličnu odgovornost za načinjenje propuste.

Posle rešenja GIK o poništenju svoga rešenja o ponavljanju izbora na dva biračka mesta čelnik srpskih radikala i odbornički kandidat te partije, advokat Veran Panić žalio se Upravnom sudu Srbije, postupak je u toku, te GIK ne može da utvrdi konačne rezultate lokalnih izbora održanih 24. aprila.

Kako stoji u saopštenju, GIK se nada da će postupak pred Upravnim sudom biti okončan do kraja sedmice, a onda će Gradska izborna komisija "postupati dalje u okviru svoje nadležnosti pripisanih Zakonom o lokalnim izborima".

Prema preliminarnim rezultatima GIK-a, na izborima 24. aprila koalicija oko SNS osvojila je 26 od ukupno 51 mandata, koalicija oko SPS osvojila je 18 mandata, koalicija oko DS ima četiri, a Pokret "Dosta je bilo" tri odbornička mandata.

Lista SRS je sa 4,61 odsto osvojenih glasova ostala ispod cenzusa od pet odsto.

 

 

 

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 16 sati 58 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 19 sati 34 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara