Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
09.06.2016, 09:24

Toaleti vredni preko 5,2 miliona dinara

č: | fb:

Rekonstrukcija šest toaleta u valjevskom Domu zdravlja, za koje je novac obezbeđen iz gradske kase, košta 2.656.020 dinara, dok je Ministarstvo zdravlja finansiralo sa 2,6 miliona dinara rekonstrukciju šest toaleta u zgradi Stomatologije, saopštila je pre dva dana PR služba Doma zdravlja.

U saopštenju za javnost Doma zdravlja navedeno je da su rekonstruisani sanitarni čvorovi na Medicini rada, ginekologiji i pored laboratorije, tako da je sređivanje četiri toaleta koštalo 1.412.844 dinara. Takođe je saopšteno da su u toku radovi na rekonstrukciji toaleta na Dečjem i Školskom odeljenju Pedijatrije, a vrednost tih radova je 1.243.176 dinara.

Zbog šturog saopštenja, u kome se navodi da rekonstrukcija 12 toaleta u Domu zdravlja i na Stomatologiji košta preko 5,2 miliona dinara, i činjenine da je  pre nekoliko dana otvorena renovirana zgrada ambulante i pošte u Petnici u koju je uloženo 4,8 miliona dinara i u kojoj ima četiri nova toaleta, zatražili smo dodatne informacije o obimu i vrsti radova.

Direktor Doma zdravlja dr Zavena der Hazarjan nije odgovarao na naše telefonske pozive, pa smo dodatne informacije zatražili preko PR službe Doma zdravlja. Umesto odgovora o obimu i vrsti radova, površini rekonstruisanih toaleta, izvođaču radova, dobili smo novo saopštenje za javnost u kome se objašnjava da se radi o rekonstrukciji šest, a ne četiri toaleta i vrednost tih radova je 1.412.844 dinara, što znači da je za sređivanje osam toaleta u Domu zdravlja izdvojeno preko 2,6 milona dinara, i isto toliko novca za šest toaleta u zgradi Stomatologije. Iz PR službe nam je rečeno da ćemo odgovore na ostala pitanja dobiti u sredu od rukovodstva Doma zdravlja.

Međutim, uprava Doma zdravlja je juče, bez obrazloženja, odbila da nam odgovori na pitanja i pored toga što je razgovor sa rukovodstvom dogovoren dan ranije preko PR službe. Takođe Kolubarskim.rs nije bilo dozvoljeno fotografisanje renoviranih toaleta.

Tražeći objašnjenje, pozvali smo pomoćnika direktora Doma Zdravlja Ljubu Vesića koji nam je rekao da on nije ovlašćen da daje izjave, "da to može učiniti jedino direktor Doma zdravlja i da se mora poštovati procedura, koja podrazumeva, dozvolu direktora i da pitanja zvanično dostavimo na zvaničnu mail adresu Doma zdravlja“.

I pored toga što poštovanje procedure nije bio uslov za razgovor sa rukovodstvom Doma zdravlja, Kolubarske.rs su ispoštovale proceduru i "zvanično poslale pitanja na zvaničnu mail adresu Doma zdravlja".

Kolubarske.rs ne spore da „Dom zdravlja Valjevo ulaže velike napore u poboljšanje higijensko-sanitarnih uslova u svojim objektima i da je jedna od najznačajnijih aktivnosti rekonstrukcija toaleta i kupatila“, kako je navedeno u saopštenju za javnost koje je Dom zdravlja uputio valjevskim medijima. Možda su naša pitanja bez osnova, ali je rukovodstvo Doma zdravlja sigurno u zakonskoj obavezi da nam odgovori na pitanja u vezi rekonstrukcije toaleta koja košta 5,2 miliona dinara i da nam dostavi dodatne informacije o obimu i vrsti radova.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 21 sati 55 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 19 sati 5 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara