Protivgradna stanica (foto: Đorđe Đoković)
Protivgradna stanica (foto: Đorđe Đoković)
20.06.2016, 10:43

Protivgradne stanice ostale bez raketa

č: | fb:

Protivgradne stanice koje brane teritoriju Valjeva ostale su bez raketa. „Ispaljene su sve rakete sa 14 protivgradnih stanica na području Valjeva i Mionice, dok su zalihe na ostalim protivgradnim stanicama prepolovljene. Potrošene su i sve rakete koje smo nedavno dobili od Grada Valjeva“, rekao je Zoran Babić iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ).

Kako saznajemo u Gradskoj upravi jučerašnje nevreme, praćeno jakim vetrom, pljuskom i mnajim gradom, nije napravilo štetu na teritoriji Valjeva, niti u selima valjevskog kraja. Prema podacima Meteorološke stanice u Valjevu udari vetra su dostizali 26 metara u sekundi, dok je za samo dvadesetak minuta palo 25 litara kiše po metru kvadratnom.

Međutim, grad i olujni vetar napravili su veliku štetu u mioničkom kraju, najviše su stradala sela Krčmar, Nanomir, Virovac, Donji Mušić i Vrtiglav, gde je padao grad i duvao olujni vetar koji je podigao crepove sa nekoliko kuća. 

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 7 sati 5 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 13 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...