Karavan Moja Srbija (foto: Đorđe Đoković)
Karavan Moja Srbija (foto: Đorđe Đoković)
25.06.2016, 07:15

"Moja Srbija" u Valjevu

č: | fb:

Valjevo je bilo domaćin karavana „Moja Srbija”, koji je do sada obišao osam gradova u Republici, predstavljajući znamenitosti, prirodne lepote i turistički potencijal Srbije.

Na štandovima, koji su bili postavljeni na platou Centra za kulturu, Valjevcima se  predstavilo 13 gradova, koji su pokazali svoj turistički potencijal, kao što je to Valjevo činilo predstavljajući se u osam gradova kampanjom „Moja Srbija”.

Pored gradova, koji su deo promotivnog karavana “Moja Srbija”, svoj turistički potencijal predstavile su i druge opštine, pre svega, Kolubarskog okruga i to ne samo Valjevcima, nego i kolegama iz ostalih opština i gradova.

 

Karavan Moja Srbija

Karavan Moja Srbija (Foto: Đorđe Đoković)

Karavan Moja Srbija

Karavan Moja Srbija (Foto: Đorđe Đoković)

Olgica Miljković iz Turističke organizacije Srbije kaže da je planirano da karavan „Moja Srbija” poseti 14 gradova u kojima će promovisati turističku ponudu Srbije. “Naš cilj je da građani upoznaju svoju zemlju, da putuju i da deo svog odmora provedu na jednoj od brojnih turističkih destincija u Srbiji. Imamo prelepe banje, planine, bogato kulturno-istorijsko nasleđe, ali i ono čime se posebno dičimo, a to je naše gostoprimstvo“, rekla je Miljković.

Gvozdenović, Miljković, Čanković

Gvozdenović, Miljković, Čanković (Foto: Đorđe Đoković)

“Valjevo je jedan od najznačajnijih gradova u srpskoj istoriji i ima čime da se podiči, a i šta da ponudi, što od svoje istorije, što od svoje leote, od venca planina, koje se nalaze ovde iza Valjeva, do manastira Ćelije i Leliić, znamenite Brankovine, Muzeja. Lepo se osećajte u našem gradu za koji je jedan bivši gradonačelnik, pola u zbilji pola u šali, rekao da je centar galaksije, ali videćete Valjevo je jako interesantan grad”, rekao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović na otvaranju karavana “Moja Srbija”.

 

Direktorka TOV i gradonačelnik

Direktorka TOV i gradonačelnik (Foto: Đorđe Đoković)

Karavan Moja Srbija

Karavan Moja Srbija (Foto: Đorđe Đoković)

U kulturno-umetničkomprogramu učestvovali su Gradski hor Abrašević, kulturno umetnička društva Abrašević, Izvor, Đerdan, Valjarice, učenici Muzičke škole, horić Srculence, Plesni klub RMP i bend Lazara Avramovića. 

Gradski hor Abrašević

Gradski hor Abrašević (Foto: Đorđe Đoković)

Folklor

Folklor (Foto: Đorđe Đoković)

Folklor

Folklor (Foto: Đorđe Đoković)

U okviru karavana "Moja Srbija" građani su imali priliku da učestvuju u kvizu "Koliko poznaješ Srbiju" i da osvoje vredne nagrade. 

Karavan Moja Srbija

Karavan Moja Srbija (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 11 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 6 sati 11 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 6 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 6 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...