Spomenik palim borcima (foto: Đorđe Đoković)
Spomenik palim borcima (foto: Đorđe Đoković)
29.06.2016, 11:05

Rukovodstvo Valjeva nije došlo na obeležavanje Vidovdana

č: | fb:

Udruženje boraca rata od 1990. godine u Valjevu smatra neprimerenim to što valjevsko rukovodstvo nije došlo na obeležavanje Vidovdana i parastos poginulim borcima i umrlim ratnim vojnim invalidima u ratovima od 1990.godine, iako je uredno pozvano.

Zbog ovakvog nepoštovanja žrtava i, kako Udruženje boraca navodi, skandala uputili su pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i ministru za boračka pitanja Aleksandru Vulinu.

„Pozvali smo predsednika Skupštine Grada Valjeva Milorada Ilića-SPS, gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića-SNS, zamenika gradonačelnika mr.Dragana Jeremića-SPS, koji je jedini opravdao svoj izostanak uz izvinjenje jer nije mogao da prisustvuje zbog bolesti i to dan pre održavanja parastosa, i načelnike Gradske uprave. Mogao je da dođe bilo koji predstavnik Grada Valjeva ali na žalost nije”, navodi se u pismu.

 

„Ne prisustvovati parastosu 63 poginula borca i 11 umrlih ratnih vojnih invalida ravno je bezobrazluku i nepoštovanju žrtava koji su svoje živote dali braneći srpski narod, sve narode i narodnosti u Srbiji i otadžbinu Srbiju. To je i nepoštovanje Vas, s obzirom da se na nivou Republike Srbije izdvajaju velika sredstva za obeležavanje značajnih istorijskih datuma, junaštva i pogibije svih srpskih boraca i 1912, 1918, 1941-1945 i 1990-1999.godine, kao i svih stradalih po logorima i masovno streljanih i mladih i starih”, navodi se u pusmu Udruženja boraca.

Borci u pismu premijeru dalje navode da se ovakav skandal nije desio ni za vreme vlasti Demokrastke stranke, koja „nije mnogo obraćala pažnju na boračku populaciju ali je zato, za pravo čudo, uvek ispoštovala parast poginulim borcima i umrlim ratnim vojnim invalidima na Vidovdan 28. juna svake godine“.

„Ovo je sramota za Srbiju, ovo je bilo obavezno i ovaj događaj od strane Grada Valjeva mora se odmah danas, juče zvati! Ako neko od njih misli da ovo danas to jest juče nema nikakvog značaja onda je moralno i odgovorno postaviti sebi pitanje zbog čega su naši junaci dali živote kad ih ne poštuje deo jedne lokalne vlasti, a samim tim i takvim ponašanje ne poštuju ni Vas ni državu Srbiju i tu nema politike, niti je ovo političko pisanje već obaveštenje Vama kao našim legalnim predstavnicima da znate i da ispravite i da se ovo nikad više ne ponovi i da postane juče”, poručilo je Udruženje boraca premijeru Aleksandru Vučiću.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 25 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 18 sati 20 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...