Televizija Va plus (foto: Đorđe Đoković)
Televizija Va plus (foto: Đorđe Đoković)
07.07.2016, 07:01

TV VA PLUS najgledanija lokalna televizija

č: | fb:

Televizija VA PLUS je najgledanija lokalna televizija na području Kolubarskog i Mačvanskog okruga, pokazuju tromesečna istraživanja agencije IPSOS stratedžik marketing.

Istovremeno, Valjevska televizija je na četvrtom mestu po gledanosti od 11 TV stanica u okviru Nove mreže Srbije čija je TV VA PLUS članica od oktobra prošle godine. Nova mreža Srbije, specifično udruženje elektronskih medija, pokriva područje 92 grada i opštine ili preko 3,7 miliona stanovnika Srbije.

Prema istraživanjima agencije IPSOS, od 11 televizija članica Nove mreže Srbije, na prvom mestu po gledanosti je TV Sremska Šid, čiji vlasnik je praktično otkupio četiri manje televizije sa tog područja i ima 70 zaposlenih, na drugom je TV Mag Plus iz Obrenovca sa 40 zaposlenih, na trećem je TV Vranje sa 25 radnika, dok je na četvrtom mestu TV VA PLUS sa samo devetoro zaposlenih. Utoliko je uspeh ove valjevske televizije veći, sa minimalnim brojem zaposlenih pravi program koji je najgledaniji od svih lokalnih televizija u Kokubarskom i Mačvanskom okrugu.

 

Direktorka TV VA PLUS Branka Jevtić kaže da je ovo prvo istraživanje koje je rađeno za ovu medijsku kuću i dodaje da je istraživanje važno kako bi imali pouzdane podatke o gledanosti i kako bi znali gde se tačno nalaze.

„Kao i u svakom poslu, a čini mi se u našem posebno, važan je rejting iz više razloga. Pre svega dobra gledanost je valorizacija našeg rada, ali i dobro pozicioniranje u komercijalnom smislu. Sada, kada je agencije IPSOS stratedžik marketing uradila istraživanja, komitentima možemo da ponudimo konkretne podatke, a ne paušalne ocene, poput mi smo najgledaniji“, kaže Branka Jevtić.

Direktor agencije IPSOS stratedžik marketing Dejan Radosavljević kaže, da je za njih bio izazov da rade ovakvu vrstu istraživanja, koje je pokazalo da je Nova mreža Srbije (NMS) po gledanosti odmah iza pet nacionalnih TV stanica, kao i to da je gledanija od svake kablovske mreže pojedinačno.

Direktor i vlasnik TV Mag Plus Miroslav Paunović, očekuje da će NMS tek pokazati svoju snagu, jer je trebalo vremena da se građani Srbije upoznaju sa njenim radom i programom, a u narednom periodu se razmatra i proširenje trajanja zajedničkog programa.

 

Ispitivanja su pokazala da je Nova mreža Srbije najgledanija u Vojvodini, zatim u Centralnoj Srbiji, a pojedine i u Beogradu, kao i da programe lokalnih TV stanica, uglavnom gleda obrazovaniji deo stanovništva i urbane sredine, mada znatnog udela imaju i ruralna područja.

Rezultati će svakako biti još bolji kada sve članice mreže budu vidljive i u IPTV-iju, kao i u D3 kablu SBB mreže, ali i drugih kablovskih operatera, kažu članice Nove mreže Srbije.

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 21 sati 16 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 53 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara