Međunarodna škola mašinskog učenja  (foto: Nikola Božić)
Međunarodna škola mašinskog učenja (foto: Nikola Božić)
22.07.2016, 10:35

Međunarodna škola mašinskog učenja

č: | fb:

Istraživačka stanica Petnica, kao naša prestižna obrazovna institucija, nastavlja tradiciju organizovanja programa za studente redovnih i postdiplomskih studija, koji se uvek realizuju u saradnji sa nekim relevantnim partnerom.

Druga po redu letnja škola mašinskog učenja, koja traje od 14. do 23. jula i okuplja trideset učesnika iz našeg regiona, organizovana je u saradnji sa Razvojnim centrom Majkrosofa.

 

"Koncept ovih programa za studente je postavljen tako da ih osmišljavaju naši nekadašnji polaznici, a sada naučnici i članovi razvojnih tehnoloških timova. Oni prave program rada, ali još važnije, oni dovode svoje kolege, mentore i profesore sa prestižnih institucija širom sveta. Ovoga puta ekspertizu nam daju stručnjaci Majkrosofta”, kaže Nikola Božić, rukovodilac programa u Istraživačkoj stanici.

Ove godine nastavlja se saradnja sa Razvojnim centrom Majkrosofa započeta prošle godine i organizuje se škola naprednog programiranja posvećenu mašinskom učenju, jednom od najmodernijih oblasti računarske nauke.

"U predhodnih par dana sam imala prilike da dosta naučim o mašinskom učenju. Trenutno sam na doktorskim studijama i već sada vidim primenu stečenog znanja sa letnje škole u Petnici u svojoj doktorskoj studiji za obradu biomedicinskih signala i podataka, što je samo po sebi pokazatelj kvaliteta predavanja. Drago mi je da postoje ovakve prilike za student”, poručuje učesnik letnje škole Olivera Stojanović.

 

Međunarodna škola mašinskog učenja

Međunarodna škola mašinskog učenja (Foto: Nikola Božić)

Istraživačka stanica Petnica sa svojim partnerskim institucijama nudi programe koji odgovaraju aktuelnim temama u nauci i tehnološkom razvoju, tako da i studenti i učenici iz naše zemlje i regiona bivše Jugoslavije ne zaostaju za najmodernijim trendovima u tehnologiji i nauci.

 

"Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji i Istraživačka stanica Petnica ovih dana, drugu godinu zaredom, organizuju letnju školu mašinskog učenja za talentovane student osnovnih, master i doktorskih studija. Cilj je dvojak – podići nivo znanja iz ove oblasti na viši nivo, i omogućiti zainteresovanim mladim ljudima da se upoznaju, povežu i razmenjuju ideje. Za sada su utisci učesnika izuzezno pozitivni, a organizatori se nadaju da će ovakva okupljanja postati tradicija”, rekao je Đorđe Nijemčević, jedan od predavača u letnjoj školi mašinskog učenja i inženjer u Razvojnom centru.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 29 sekundi

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 6 sati 57 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 sati 57 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 6 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar