Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
27.07.2016, 11:13

Partijsko zapošlavanje jedan od većih problema

č: | fb:

Jedan od većih problema u Valjevu jeste partijsko zapošljavanje, a taj problem se lako rešava – objavljivanjam konkursa i zapošljavanjem isključivo onih koji su stručni i sposobni, a ne politički podobni, smatra Pokret „Dosta je bilo“.

Odbornik u lokalnom prlamentu Pokreta „Dosta je bilo” Rafailo Mitrović kaže da se na poslednjoj sednici Skupštine grada, na kojoj je razmatran izveštaj o radu JKP Polet, pokazalo da je ovaj Pokret bio u pravu kada je u predizbornoj kampanji tvrdio da je partijsko zapošlavanje jedan od većih problema u Valjevu.  

 

Rafailo Mitrović

Rafailo Mitrović (Foto: Đorđe Đoković)

„Iz izveštaja se vidi da u Poletu ima veliki broj viška zaposlenih radnika i to pretežno onih koji su u prethodnom periodu primani na rukovodeća radna mesta i to po partijskoj liniji. Takav balast sa pet bivših direktora nije mogla da izdrži firma i normalno je da je otišla u gubitak”, kaže Mitrović.

 

On dodaje da nije dobro to što je slična situacija i u drugim javnim preduzećima, što je juče na sednici Skupštine grada potvrdio i zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

„Zamenik gradonačelnika je kao primer naveo Toplanu, rekavši da je tamo situacija loša. A te loše situacije u javnim preduzećima su rezultat upravo višegodišnjeg partijskog zapošljavanja. I umesto da prekinu sa takvom kadrovskom politikom, a da počnu da zapošljavaju isključivo po konkursu, da diplome i radno iskustvo imaju prioritet, oni nastavljaju sa praksom partijskog zapošljavanja i dalje je partijska knjižica prioritet ”, zaključuje Rafailo Mitrović.

Pokret „Dosta je bilo“ poručuje da Valjevo može da napreduje samo ukoliko sposobni i stručni budu na čelu javnih preduzeća i ustanova.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 12 sati 50 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 12 sati 50 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 7 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara