Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
27.07.2016, 13:16

Zloupotrebom prisvojili 38 milona dinara

č: | fb:

Valjevska policija je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz Valjeva, uhapsila četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su protivpravno prisvojili oko 38 miliona dinara.

Po nalogu višeg javnog tužioca, zadržavanje do 48 časova određeno je M. K. (1970) iz Sente, P. B. (1983) iz Novog Bečeja, I. S. (1982) iz Bečeja i D. S. (1985) iz Bečeja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave.

 

Osumnjičeni se terete da su od januara 2015. do februara 2016. godine, kao odgovorna lica preduzeća sa područja Kanjiže, Novog Bečeja i Valjeva, sa računa svojih firmi prebacivali sredstva na tekuće račune poljoprivrednih gazdinstava iz Valjeva na ime fiktivnog otkupa mekog ogrevnog drveta, a novac dobijali nazad umanjen za određenu proviziju.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu, saopštila je valjevska policija.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 6 sati 34 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 1 komentar

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 sati 58 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...