Registracija Prijava preko FB
Radovi u Karađorđevoj (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Karađorđevoj (foto: Đorđe Đoković)
29.07.2016, 07:09

Rekonstruisana Karađorđeva se kopa jer nema koordinacije

č: | fb:

Radovi na postavljanju toplovoda u dužini od 168 metara u Karađorđevoj, od Dušanove do Radničke ulice, počeli su 18. jula i trajaće do 16. avgusta, rečeno nam je u Gradskoj toplani. Ranije su završeni u Pantićevoj od Ulice vojvode Mišića do Tehničke škole u dužini od 650 metara i u Sinđelićevoj ulici od raskrsnice sa Ulicom Ljube Kovačevića do Vatrogasnog doma. Sledećeg meseca počeće radovi od Vatrogasnog doma do Naselja „27. novembar“, a po okončanju tih radova na toplovod će biti priključena i OŠ "Andra Savčić". Dužina trase u Sinđelićevoj od Ulice Ljube Kovačevića do Naselja "27. novembar" je 1,1 kilometar.  

Ovim radovima završiće se izgradnja glavnih magistralnih vodova toplovoda u okviru projekta KfW 4, vrednog 2,5 miliona evra, čija je realizacija počela 2012. godine.

Prema najavama, radovi će biti završeni do 30. septembra i sve ulice kojima je prošla trasa biće vraćene u prvobitno stanje, poručuju iz Gradske toplane.

Radovi u Karađorđevoj

Radovi u Karađorđevoj (Foto: Đorđe Đoković)

Od početka radova u Karađorđevoj, od Dušanove do Radničke ulice, mnogima je nejasno zbog čega toplovod nije postavljen pre nego što je glavna ulica, od sudova do Jadra, rekonstruisana a ne da se sada naknadno prekopava i skida asfalt, a posle da se krpi.

Pomoćnik direktora za investicije Gradske toplane Dragan Despotović kaže „da bi se toplovd nastavio mora krenuti odande gde je zaustavljen“. To je logičan odgovor, međutim pitanje je zbog čega toplovod nije urađen iza raskrsnice sa Dušanovom ulicom i tu zaustavljen, a ne da se zaustavi u delu Karađorđeve za koji se znalo da će biti rekonstruisan. Despotović kratko kaže da je bilo brojnih problema, a nije bilo ni materijala ni vremena da se uradi još tih desetak metara.

„Problem je i u tome što ne postoji kordinacija. Toplana, od kada je počela realizacija projekta KfW4, insistira na kordinaciji i poslali smo desetine dopisa u Gradsku upravu. Međutim posle smrti pomoćnika gradonačelnika Selimira Manojlovića Grad nije imenovao osobu koja bi bila zadužena za koordinaciju na projektu KfW4, otuda se i dešavaju propusti“, kaže Despotović.

Radovi u Karađorđevoj

Radovi u Karađorđevoj (Foto: Đorđe Đoković)

Izvođač radova na nastavku toplifikacije Valjeva je beogradska firma „Štrabak“, podizvođač je valjevski „Autotransportom“, dok mašinske radove izvode firme „Goal“ iz Zrenjanina i „Termoservis“ iz Beograda.

Aktuelno

Akcija Lokalnog fronta Va na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu Pre 3 sati 24 minuta

Akcija Lokalnog fronta Va: "Nedostojan i nesposoban"

Lokalni front Va je juče na Gradskom trgu nastavio akciju pod nazivom "Nedostojan i nesposoban". Podeljeno je oko hiljadu letaka na kojima piše zašto je Gvozdenović nedostojan položaja...

Bokser Metalca zadaje udarac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Ekipno prvenstvo u boksu Pre 1 dan 3 sati

Slab otpor Lozničana

Na startu Ekipnog prvenstva Srbije u boksu, uz TV prenos, Metalac je pred 400 gledalaca, u hali na Studentu, pobedio Loznicu sa 12:4. Samo dve borbe trajale su sve tri runde, ostalo su bili...

Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
U projektnom zadatku i objekti koji su već rekonstruisani 18.10.2018

Bolnica traži reviziju javne nabavke

Nakon godinu dana čekanja Grad je konačnao raspisao teneder za izradu projekta rekonstrukcije valjevske bolnice. Međutim u projektnom zadatku su se našli već rekonstruisani objekti, a nema onih...  · 2 komentara