Registracija Prijava preko FB
Radovi u Karađorđevoj (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u Karađorđevoj (foto: Đorđe Đoković)
29.07.2016, 07:09

Rekonstruisana Karađorđeva se kopa jer nema koordinacije

č: | fb:

Radovi na postavljanju toplovoda u dužini od 168 metara u Karađorđevoj, od Dušanove do Radničke ulice, počeli su 18. jula i trajaće do 16. avgusta, rečeno nam je u Gradskoj toplani. Ranije su završeni u Pantićevoj od Ulice vojvode Mišića do Tehničke škole u dužini od 650 metara i u Sinđelićevoj ulici od raskrsnice sa Ulicom Ljube Kovačevića do Vatrogasnog doma. Sledećeg meseca počeće radovi od Vatrogasnog doma do Naselja „27. novembar“, a po okončanju tih radova na toplovod će biti priključena i OŠ "Andra Savčić". Dužina trase u Sinđelićevoj od Ulice Ljube Kovačevića do Naselja "27. novembar" je 1,1 kilometar.  

Ovim radovima završiće se izgradnja glavnih magistralnih vodova toplovoda u okviru projekta KfW 4, vrednog 2,5 miliona evra, čija je realizacija počela 2012. godine.

Prema najavama, radovi će biti završeni do 30. septembra i sve ulice kojima je prošla trasa biće vraćene u prvobitno stanje, poručuju iz Gradske toplane.

Radovi u Karađorđevoj

Radovi u Karađorđevoj (Foto: Đorđe Đoković)

Od početka radova u Karađorđevoj, od Dušanove do Radničke ulice, mnogima je nejasno zbog čega toplovod nije postavljen pre nego što je glavna ulica, od sudova do Jadra, rekonstruisana a ne da se sada naknadno prekopava i skida asfalt, a posle da se krpi.

Pomoćnik direktora za investicije Gradske toplane Dragan Despotović kaže „da bi se toplovd nastavio mora krenuti odande gde je zaustavljen“. To je logičan odgovor, međutim pitanje je zbog čega toplovod nije urađen iza raskrsnice sa Dušanovom ulicom i tu zaustavljen, a ne da se zaustavi u delu Karađorđeve za koji se znalo da će biti rekonstruisan. Despotović kratko kaže da je bilo brojnih problema, a nije bilo ni materijala ni vremena da se uradi još tih desetak metara.

„Problem je i u tome što ne postoji kordinacija. Toplana, od kada je počela realizacija projekta KfW4, insistira na kordinaciji i poslali smo desetine dopisa u Gradsku upravu. Međutim posle smrti pomoćnika gradonačelnika Selimira Manojlovića Grad nije imenovao osobu koja bi bila zadužena za koordinaciju na projektu KfW4, otuda se i dešavaju propusti“, kaže Despotović.

Radovi u Karađorđevoj

Radovi u Karađorđevoj (Foto: Đorđe Đoković)

Izvođač radova na nastavku toplifikacije Valjeva je beogradska firma „Štrabak“, podizvođač je valjevski „Autotransportom“, dok mašinske radove izvode firme „Goal“ iz Zrenjanina i „Termoservis“ iz Beograda.

Aktuelno

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Na graničnom prelazu Horgoš uhapšen muškarac Pre 7 sati 31 minuta

Zaplenjeno oko 25 kilograma marihuane

Na graničnom prelazu Horgoš jutros je zaplenjeno oko 25 kilograma marihuane i uhapšen je muškarac iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 13 sati 18 minuta

Živi glista, a živi i lav

"Za život nije važno da čovek baš bude osobito hrabar; svetom se može proći i pomoću puzanja i lukavosti", Gete.     ****** Aforizmi A. Dž. R.   Javna rasprava će dati...

Koncert u Modernoj galeriji (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Koncert Mine Radić i Olivere Pantelić Pre 13 sati 18 minuta

Veče muzike u Modernoj galeriji

Uspešna saradnja dve institucije, Moderne galerije i valjevske muzičke škole, nastavlja se večeras koncert flautistkinje Mine Radić i pijanistkinje Olivere Pantelić od 20 časova u Modernoj galeriji.