Radovi u Ulici vojvode Mišića (foto: Kolubarske.rs)
Radovi u Ulici vojvode Mišića (foto: Kolubarske.rs)
16.08.2016, 06:14

Ulice zatvorene za saobraćaj, pojedini bez vode

č: | fb:

Zbog radova  na raskrsnici ulica Vojvode Mišića i Dr Pantića jedan deo grada sutra će ostati bez vode, i to od 06.00 do 20.00 časova, dok će za saobraćaj, već od danas, biti zatvoren deo Pantićeve i deo Ulice vojvode Mišića.

Kako je najavljeno iz gradskog Vodovoda na pomenutoj raskrsnici radiće se zamena starih zatvarača i vodovodne armature. U sklopu tih radova biće zamenjen i deo cevovoda u Ulici vojovde Mišića, a vrednost radova je oko dva miliona dinara.

 

"Kada su obavljani radovi na širenju toplovodne mreže u Ulici vojvode Mišića mi smo zamenili vodovodnu cev na potezu od Karađorđeve do Pantićeve ulice, dok smo u delu od Pantićeve do Železničke postavili nove priključke, priključne cevi, zatvarače, hidrante. Kako bi sve kompletirali, sada je potrebno da se zameni čvorište na ovoj raskrsnici. U šahtu, gde treba da izvedemo ove radove, postoje četiri zatvarača koji su stari preko pedeset godina, a od kojih je samo jedan u funkciji. Umesto njih sada ćemo postaviti nove sa odgovarajućim spojnicama, takozvane modularne kombi ventile, koji će se nalaziti na jednom nosaču”, objašnjava Goran Antonijević, rukovodilac sektora održavanja, rekonstrukcije i izgradnje u Vodovodu.

Goran Antonijević

Goran Antonijević (Foto: Kolubarske.rs)

Antonijević dodaje da će nakon zamene zatvrača vodosnabdevanje ostati nepromenjeno, a novo je to što će ubuduće na ovom mestu raditi sva četiri zatvarača.

“To znači da će potrošači za vreme intervencija na vodovodnoj mreži ostati veoma kratko bez vode za piće. Jednostavno rečeno, sada se stavljaju u funkciju zatvarači koji su neophodni za bilo kakvu intervenciju na samoj mreži, da bi na taj način lakše zatvorili ventile i kako bi što manje potrošača ostalo bez vode sa piće", navodi naš sagovornik.

 

Obezbeđene cisterne za vodu

 

Ovi poslovi biće obavljeni u sredu, dok danas počinju pripremni radovi. Planirano je da posao zamene traje u sredu od šest časova ujutru do 20.00 časova uveče kada će bez vode za piće ostati potrošači u Ulici dr Pantića na potezu od Pop Lukine do Hajduk Veljkove, zatim u Pop Lukinoj ulici na potezu od Karađorđeve do Ulice vladike Nikolaja. Bez vode će biti i potrošači u delu Vojvode Mišića od raskrsnice sa Karađorđevom pa sve do kraja prema Šapcu, u Hajduk Veljkovoj ulici na delu od ulice Dr Pantića do Vladike Nikolaja, deo Sinđelićevog bolka (ulazi 46/8 i 46/9), kao i žitelji Ulice Jakova Nenadovića od restorana ''Tri lipe'' do Ulice Matije Gupca (niska zona).

 

Iz gradskog Vodovoda obaveštavaju građane da će na devet lokacija biti postavljene cisterene sa vodom za piće. Na uglu ulica Pop Lukine i Pantićeve, Vuka Karadžića i Pantićeve, Sinđelićeve i Pantićeve, zatim na ulglu ulica Vojvode Mišića i Železničke, Vojvode Mišića i Ulice Pere Komirićanca, na uglu Karađorđeve i Vojvode Mišića, kod restorana Tri lipe i u Ulici vojvode Mišića kod trgovine Sezam.

"Moram naglasiti da je u cisternama voda za piće kako građani ne bi vodu trošili nenamenski. Predviđeno je devet cisterni, a u slučaju da bude potrebe i za većim brojem, građani se mogu javiti kako bi postavili još cisterni”, kaže Goran Antonijević.

 

Iz gradskog vodovoda najavljuju da će u vreme trajanja radova, od 16. do 19. avgusta, za saobraćaj će biti zatvorene Ulica dr Pantića, u delu od Pop Lukine do Vuka Karadžića, i deo Ulice vojvode Mišića od Karađorđeve do Železničke ulice.

 

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 38 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 28 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.