Radovi (foto: Đorđe Đoković)
Radovi (foto: Đorđe Đoković)
18.08.2016, 07:15

Ugrađeni savremeni zatvarači, uskoro i u Sinđelićevoj

č: | fb:

Završeni su radovi, vredni dva miliona dinara, na zameni zatvarača na raskrsnici Ulice vojvode Mišića i Dr Pantića. Vodosnabdevanje je normalizovano još juče oko podneva, dok će od sutra ulice biti otvorene za saobraćaj.

Kako je saopšteno iz gradskog Vodovoda postavljen je komplet modernih zatvarača najnovije generacije, prvi takve vrste u Srbiji. Najavljeno je da će isti takvi zatvarači biti postavljeni i u Sinđelićevoj ulici, kao i na raskrsnici ulica Dr Pantića i Vuka Karadžića gde je još 1987. godine urađena improvizacija čvorova vodovodne mreže koji su opstali do današnjih dana.

Dragan Živanović

Dragan Živanović (Foto: Đorđe Đoković)

Doskorašnji tehnički direktor Vodovoda, danas direktor JP "Kolubara", Dragan Živanović objašnjava da je prednost novih ventila u tome što su moderni, pouzdani, lako se otvaraju i zatvaraju, tako da u slučaju kvarova i isključenja neće morati da se zatvara, kao do sada, pola grada.

Dodaje da je rekonstrukcija zatvarača na raskrsnici Ulice vojvode Mišića i Dr Pantića bila odavno planirana zbog toga što su sva čvorišta vodovodne mreže u Pantićevoj ulcii stara i sa nepouzdanim ventilima. "Prošle godine, kada se pojavio savremen proizvod iz Nemačke, opredelili smo se da ga ugradimo na ovoj raskrsnici. Pripremni radovi su obavljeni u utorak, a montaža je završena u sredu za samo dva časa, tako da je prekid u vodosnabdevanju tog dela grada bio kratkotrajan, manje od šest časova", kaže Živanović.

Đorđe Milanović

Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)


Direktor Vodovoda Đorđe Milanović najavljuje obimne radove na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne mreže u gradu.

"Već u ponedeljak počinju radovi, vredni million i po dinara, na rekonstrukciji vodovodne mreže i zameni svih priključaka u Sinđelićevoj, od Pantićeve do Ulice vladike Nikolaja. Do kraja sledeće nedelje trebalo bi da otpočnemo radove u jednom delu Ulice Jakova Nenadovića, gde su kvarovi česti, a nakon toga odlazimo u naselje Senjak, gde su, takođe, brojne i česte havarije", kaže Đorđe Milanović.

On najavljuje da će odmah po okončanju radova u Sinđelićevoj ulici, početi i rekonstrukcija kolovoza i trotoara u toj ulici.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 12 sati 14 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 11 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara