Opet kiša (foto: Đorđe Đoković)
Opet kiša (foto: Đorđe Đoković)
22.08.2016, 07:16

Za četiri časa 37 litara kiše

č: | fb:

U Valjevu i okolini za nešto više od četiri časa palo je preko 37 litara kiše po metru kvadratnom. Kiša je počela da pada, uz jaku grmljavinu, noćas oko 03.45 časova i nesmanjenim intenzitetom je padala nekolliko časova. Kako saznajemo, obilne padavine nisu izazvale povećanje vodostaja na rekama valjevskog kraja. 

Zbog vremenskih neprilika i grmljavine od noćas su mnogi ostali bez struje. U valjevskoj Elektrodistribuciji su nam rekli da imaju „pune ruke posla“, isključeno je nekoliko dalekovoda, bez struje su i pojedini delovi Vačjevske Kamenice i Uba, dok je na teritoriji Valjeva evidentirano i prijavljeno na desetine kvarova.

 

Hladan talas, koji je noćas zahvatio Srbiju, u Valjevu je temperaturu spustio na 16 stepeni, koliko je izmereno u 9.00 časova. Maksimalna temperatua juče u našem gradu je bila 32 stepena.

I danas se lokalno očekuje pojava jakih pljuskova sa količinom padavina preko 20 mm/3h, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom, upozorava Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

 

Upozorenje na narandžasti meteoalarm

 

Iz Gradske uprave upozoravaju građane da je „potrebno da se obezbede svi objekti koji mogu da odlete usled jakog vetra ili obilne kiše i izazovu materijalnu štetu ili povrede prolaznike. Takođe je poželjno da se obezbede prozori i spoljna vrata“.

U saopštenju se navodi i da bi „najavljena količina padavina mogla da donese veću količinu vode, koju kanalizaciona mreža neće moći da primi, tako da se očekuje zadržavanje vode na pojedinim gradskim ulicama, pa se mole učesnici u saobraćaju da izbegavaju poplavljene ulice ili, ako to nije moguće, prilagode vožnju uslovima. Na bujičnim vodotocima moguća su manja lokalna izlivanja“.

Prema najavama RHMZ, ovakvo vreme zadržaće se i u utorak.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 5 sati 35 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 24 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.