Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
24.08.2016, 11:28

“Dosta je bilo” protiv diskriminacije

č: | fb:

Pokret “Dosta je bilo” je protiv diskriminacije bilo kakve vrste, smatrajući da gradski funkcioneri treba da budu primer uzornog ponašanja, a ne akteri nemilih događaja, navodi se u saopštenju za javnost. Povodom nedavnih dešavanja kada su deca sa smetnjama u razvoju ostala bez prevoza, zbog toga što je vozač na slavu u Koceljevu vozio dva pomoćnika gradonačelnika i jednog člana Gradskog veća, kao i povodom verbalnog napada odbornika Skupštine grada na bivšu radnicu, oglasio se valjevski pokret „Dosta je bilo“.

"Mišljenja smo da odbornici, gradski većnici kao i zaposleni u gradskoj upravi  svojim odnosom prema ugroženim grupama i, uopšte, ponašanjem u javnosti, treba aktivno da učestvuju u njenom eliminisanju. Možda ne treba ni očekivati previše od nedemokratske vlasti koja je zasnovana na neprincipijelnoj koaliciji. Izgleda da ne treba očekivati ni objašnjenje zašto su deca sa posebnim potrebama ostala bez prevoza istog dana kada su trojica funkcionera SNS-a uredno prisustvovala slavi opštine Koceljeva. Oni su, pak, začuđeni zašto ih novinar nije kontaktirao, jer bi tada lepo objasnili da su uredno trebovana vozila po zakonskoj proceduri, i da njih niko nije obavestio da postoji problem".

Pokret "Dosta je bilo" smatra da je postavljanje nestručnih partijskih kadrova na veoma odgovorna rukovodeća mesta matrica preuzeta sa republičke vertikale, koja se dosledno primenjuje i u Valjevu i da se vlast i dalje, bez obzira na predizborna obećanja, ponaša kao preduzeće za zbrinjavanje svojih članova.

 

U saopštenju se dalje navodi da se "zbog toga, između ostalog, i dešava da stradaju nevini, da se prioriteti određuju na osnovu partijskih potreba, da se pritiscima na medije ugrožava pravo novinara na rad, a javnost ostaje uskraćena za važne informacije o načinu (ne)funkcionisanja organa grada Valjeva. Doduše, članovi ‘delegacije grada Valjeva’, koji su putovali u Koceljevu, u svom demantiju insistiraju na utvrđivanju odgovornosti, što naš Pokret i podržava, ali, s obzirom na izostanak bilo kakvog izvinjenja, verovatno podrazumevaju da njihove odgovornosti za ovaj propust i nema. Tražimo da se ispitaju sve okolnosti koje su dovele do ovako ozbiljnog propusta i da neko, najzad, preuzme odgovornost".

 

"Još dramatičniji su navodi da je odbornik Skupštine grada Valjeva verbalno i fizički napao ženu na ulici. Najviše brine to što se navodni napad dogodio u prisustvu maloletne dece, i da je, kako prenose mediji, usledio nakon odgovora ženske osobe svom bivšem poslodavcu da ga je tužila jer samo traži svoja prava! Zahtevamo od nadležnih institucija da što hitnije ispitaju navode i istraže slučaj do kraja. Ako se optužbe pokažu istinitim, zahtevamo najstrože moguće sankcije", navodi se u saopštenju Pokreta „Dosta je bilo”.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati 11 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...