Zatvoreni deo Sinđelićeve (foto: Đorđe Đoković)
Zatvoreni deo Sinđelićeve (foto: Đorđe Đoković)
24.08.2016, 13:47

Počela rekonstrukcija Sinđelićeve ulice

č: | fb:

Rekonstrukcija Sinđelićeve ulice na potezu od Pantićeve do Ulice vladike Nikolaja počela je danas, a vrednost radova je 7,1 milion dinara. Najavljeno je da će ulica biti zatvorena za saobraćaj do 5. oktobra, kada se očekuje završetak radova. 

 

Rekonstukcija dela Sinđelićeve ulice počela je radovima na zameni vodovodne mreže i priključaka, a koje izvodi i finansira Gradski vodovod.

"Planirali smo da radovi počnu u ponedeljak, međutim odložili smo ih zbog kiše, tako da je ulica ya saobraćaj zatvorena od juče popodne, a danas smo počeli sa radovima na rekonstrukciji vodovodne mreže i svih priključaka. Vrednost radova, koje treba da završimo do 5. septemba, je oko milion dinara. Vodovodna mreža u gradu je u lošem stanju, stara je u proseku oko 50 godina i zrela je za rekonstrikciju, pa je sigurno da će i ovi radovi doprineti boljem vodosnabdevanju i smanjenju gubitaka", rekao je v.d. direktora Vodovoda Đorđe Milanović.

Milanović dodaje da je u planu i zamena zatvarača na raskrsnici u Sinđelićevoj ulici, kao što je to urađeno protekle sedmice na raskrsnici Ulice vojvode Mišića i Dr Pantića.

 

Za rekonstrukciju kolovoza, trotoara i javne rasvete u Sinđelićevoj ulici, Gradska direkcija je izdvojila 6,1 milion dinara. Prema najavama bi trebalo da građevinsko preduzeće „Kompresor ing“, koje je dobilo posao na tenderu, radove počne 5. septembra.

Zoran Trifunović

Zoran Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

"Radi se potpuno novi sloj asfalta, novi trotoari, a biće zamenjena i rasveta. Od momenta uvođenja izvođača u posao,  rok za završetak radova je 30 kalendarskih dana. Mi smo ubeđeni da će posao biti dosta ranije okončan'", kaže v.d. direktora Gradske direkcije Zoran Trifunović.

 

Zoran Trifunović najavljuje da će do 31. avgusta biti asfaltiran kolovoz na raskrsnici Ulice vojvode Mišića i Dr Pantića.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 10 sati 30 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 17 sati 27 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara