Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
30.08.2016, 07:04

Gvozdenović uplatio 50.000 u humanitarne svrhe i izbegao krivično gonjenje

č: | fb:

Protiv gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića neće biti pokrenut krivični postupak zbog verbalnog napada na komunalne policajce, jer je prihvatio institut odlaganja krivičnog gonjenja uz obavezu da u humanitarne svrhe uplati 50.000 dinara, potvrđeno je Kolubarskim.rs u Osnovnom javnom tužilaštvu.

 

U odgovoru na pitanje Kolubarskih.rs da li je u toku postupak po krivičnoj prijavi komunalnih policajaca Darka Đukića i Rada Đurđevića podnete protiv Saše Milinovića i Slobodana Gvozdenovića i da li je postupak razdvojen po predmetnoj krivičnoj prijavi, Osnovno javno tužilaštvo potvrđuje da je Gradska uprava za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove – odeljenje komunalne policije, 10. aprila 2014. godine, podnela krivičnu prijavu protiv Saše Milinovića i Slobodana Gvozdenovića.  

"Osumnjičeni Slobodan Gvozdenović je 17. septembra 2015. godine pred Osnovnim javnim tužilaštvom prihvatio institut odlaganja krivičnog gonjenja uz obavezu da u humanitarne svrhe uplati 50.000 dinara. S obzirom na to da je Gvozdenović 17. novembra 2015. godine uplatio navedeni novčani iznos, odbačena je krivična prijava”, stoji u odgovoru Osnovnog tužilaštva.

 

U Osnovnom tužilaštvu napominju da je na osumnjičenog Slobodana Gvozdenovića primenjen institut odlaganja krivičnog gonjenja s obzirom na to da su bili ispunjeni uslovi.

"Odredbom čl. 283 st.1 ZKP-a propisano je da javni tužilac može odložiti krivično gonjenje za krivična dela za koja je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina, ako osumnjičeni prihvati jednu ili više obaveza taksativno navedenih u ovom članu, što je Gvozdenović prihvatio. Nije osuđivano lice, niti je ovaj institut prema njemu do sada primenjen“, navodi Osnovno tužilaštvo.

 

Za razliku od Gvozdenovića, na osumnjičenog Sašu Milinovića nije bilo moguće primeniti institut odlaganja krivičnog gonjenja jer je ranije višestruko osuđivano lice, navodi Osnovno tužilaštvo.

Objašnjeno je i da se nastavlja započeti postupak u slučaju osumnjičenog Saše Milinovića, koji jedno vreme nije bio dostpan organima gonjenja i tužilaštvu, pa je raspisana policijska potraga. Milinovića je 9. januara 2016. godine policija prinudno dovela na saslušanje. Dokazne radnje nisu završene, s obzirom na to da nisu ispitani svi svedoci predmetnog događaja“, navodi se u odgovoru Osnovnog tužilaštva na pitanja Kolubarskih.rs.

 

 

Podsećam, Gradska uprava za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove – odeljenje komunalne policije podnela je krivičnu prijavu zbog događaja koji se odigrao 31. marta 2014. godine iza ponoći, kada su komunalni policajci Darko Đukić i Rade Đurđević kontrolisali noćni klub "Prezident".

U krivičnoj prijavi, koja je podneta 10. aprila 2014. godine, navodi se da je komunalne policajce verbalno napao budući narodni poslanik i ginekolog Valjevske bolnice dr Slobodan Gvozdenović tokom kontrole noćnog kluba ’Prezident’, čiji je Gvozdenović bio gost, dok je vlasnik tog noćnog kluba Saša Milinović nasrnuo na komunalnog policajca.

U službenoj belešci valjevske policije, na osnovu izjava komunalnih policajaca, piše da je do napada došlo kada su komunalni policajci upozorili vlasnika "Prezidenta" da treba da zatvori noćni klub jer je prekoračio dozvoljeno radno vreme. Nakon što su napustili "Prezident", komunalne policajce je sustigao budući narodni poslanik Slobodan Gvozdenović uputivši im više pretnji, među kojima je i to da će "nestati ako još jednom priđu Prezidentu". Gvozdenović je zapretio komunalnim policajcima da će "ostati bez posla čim sedne u skupštinske klupe kao narodni poslanik, a to će biti 17. aprila". Potom je iz lokala izašao vlasnik "Prezidenta" Saša Milinović koji je komunalnom policajcu Radu Đurđeviću, prvo pretio, a potom pocepao jaknu, navedeno je u krivičnoj prijavi.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 2 sati 24 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...