Prvaci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Prvaci (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
31.08.2016, 13:03

I ove godine nema prijema za đake prvake

č: | fb:

I ove godine u Gradskoj kući nije organizovan prijem za đake prvake, niti je neko od gradskog rukovodstva pozdravio prvake na svečanosti u nekoj od valjevskih osnovnih škola i uručio im darove koje je obezbedio Grad.

Tradiciju da se prvacima organizuje prijem u Centru za kulturu ili „velikom soliteru”, kako je danas Gradsku kuću nazvao jedan mališan na dodeli diploma za plivače, prvi je prekinuo pre dve godine bivši gradonačelnik Stanko Terzić bez obrazloženja. "Jednostavno, to je tako, nema prijema za prvake", glasio je tada odgovor iz Gradskje uprave.

 

Gradsko rukovodstvo srećan početak školovanja prvacima nije poželelo ni prošle godine, a tradiciju da se za prvake, uz prigodne poklone, ne organizuje prijem u Gradskoj kući sva je prilika da će nastaviti i aktuelni gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

On je bio iznenađen pitanjem da li će Grad orgnizovati prjem za prvake uz prigodne poklone, rekavši da će to znati tek sutra. "Sada ne znam da li će prijema biti ili ne, jer sam se ovog trenutka vratio iz Beograda", rekao je Gvozdenović.

 

U vreme svog mandata bivši gradonačelnik Zoran Jakovljević je svake godine pozdravljao prvake, a Grad obezbeđivao poklone. Prijem je bio organizovan u Centru za kulturu, nakon toga obavezno fotografisanje na platou Centra za kulturu za uspomenu na početak školovanja i na dan kada je prvacima srećan polazak u školu poželeo prvi čovek njihovog grada.

U valjevske osnovne škole sutra će u školske klupe sesti 745 prvaka, kojima je organizovan prijem u njihovim osnovnim školama uz prigodan program.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 26 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 15 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.