Komunalna policija (foto: www.sup.rs)
Komunalna policija (foto: www.sup.rs)
07.09.2016, 13:27

Službenica Skupštinskih poslova nova načelnica Komunalne policije

č: | fb:

Dosadašnji načelnik Komunalne policije Siniša Đurić je smenjen, a na njegovo mesto je postavljena Milica Petković (SNS), službenica Skupštinskih poslova, potvrđeno je Kolubaskim.rs u Gradskoj upravi. Đuriću je rešenje o smeni i raspoređivanju na mesto komunalni policajac uručeno jutros. Milica Petković danas je raspoređena na mesto načelnika Komunalne policije, rešenjem koje je potpisao načelnik jedne od dve gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić.

 

Zakonom o komunalnoj policiji precizirani su uslovi koje mora da ispunjava kandidat za načelnika komunalne policije, pa je tako navedeno da "za rad na poslovima načelnika komunalne policije zaposleni mora da ima stečeno visoko obrazovanje na studijama drugog stepena, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine i najmanje pet godina radnog iskustva u struci, kao i da ispunjava opšte uslove propisane za rad u organima grada". 

Takođe "načelnik Komunalne policije mora da ispunjava i posebne uslove, da ima položen ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog policajca".

 

Načelnika jedne od dve gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića, koji je potpisao rešenje novopostavljenoj načelnici Komunalne policije, pitala sam da li je izbor u skladu sa Zakonom, s obzirom na to da je Milica Petković jedno vreme bila šefica PR službe Gradske uprave, a potom službenica Skupštinskih poslova, i da nikada nije radila u Komunalnoj policiji, niti je prošla obuku za rad na poslovima komunalnog policajca, što nalaže Zakon. Vujić Subotić kaže da je "sve urađeno po Zakonu, što znači da novopstavljena načelnica Komunalne policije ispunjava sve uslove" i dodaje da je "zakonodavac napravio zakon da ima prostora za nejasnoće". (?)

Objašnjava da "nije neophodno da načelnik Komunalne policije prođe obuku za rad na poslovima komunalnog policajca, ako je poslodavcu ideja da načelnik bude samo rukovodilac, u tom slučaju može bez obuke".

 

Na pitanje da li je kandidatkinja ispunila uslov da ima najmanje pet godina radnog iskustva u struci, Aleksandar Vujić Subotić odgovara potvrdno. Nejasnoću kako poslovi PR-a i službenika u Skupštinskim poslovima znače "iskustvo u struci", objašnjava:

"Uslovi koje kandidat mora da ispuni za mesto načelnika Komunalne policije je bilo koji fakultet. Što se tiče sistematizacije Gradske uprave, treba VII stepen stručne spreme, pet godina iskustva u struci, a kad kažem u struci vezujem za diplomu koju kandidat poseduje, i mora da ima položen državni ispit".

Zamoljen da pojasni šta u konkretnom slučaju znači iskustvo u struci, Vujić Subotić kaže "to znači pet godina iskustva u svojoj struci, ne može da bude diplomirani pravnik, a da ima pet godina iskustva kao mašinbravar!"

 

 

Dosadašnji načelnik komunalne policije Siniša Đurić je od juna 2010. godine do danas bio načelnik Komunalne policije sa prekidom od devet meseci, kada ga je od juna 2013. godine do marta 2014. godine nasledio aktuelni načelnik Kolubarskog okruga Goran Milivojević (SNS).

On je sa mesta načelnika Komunlne policije smenjen zbog "slučaja Prezident", kada su Slobodan Gvozdenović (SNS), aktuelni gradonačelnik Valjeva i Saša Milinović verbalno napali, uz pretnju, komunalne policajce. Milivojević je tada smenjen jer je, kako je obrazloženo, "štitio Gvozdenovića i Milinovića, a ne komunalne policajce". Nakon smene Gorana Milivojevića, Đurić je ponovo postavljen na mesto načelnika komunalne policije i na tom mestu je bio do danas, kada ga je, odlukom vladajuće većine, zamenila Milica Petković.

 

I današnji izbor novog načelnika Komunalne policije je, kao i nedavno imenovanje vršioca dužnosti direktora javnih preduzeća, očigledno je suprotan zakonu, ali je u skladu sa koalicionim dogovorom naprednjaka i socijalista ili u skladu sa "podelom obećanih ili bar sličnih funkcija".

Vladajuća koalicija je još jednom potvrdila da su stranački interesi iznad ili jači od zakona!

 

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 41 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Blagovremeno otkrivanje problema Pre 5 sati 41 minuta

Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade Doma zdravlja

U okviru Službe za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Valjevo već 15 godina funkcionišu Razvojno savetovalište i Savetovalište za mlade. Cilj rada savetovališta jeste blagovremeno otkrivanje...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 5 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan 5 sati

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...