Poslanik, direktor, ministar i gradonačelnik (foto: Đorđe Đoković)
Poslanik, direktor, ministar i gradonačelnik (foto: Đorđe Đoković)
26.09.2016, 06:59

Poljoprivredna primer dobro organizovane škole

č: | fb:

Poljoprivredna škola u Valjevu ima dobro organizovan model, koji je okupio razna svetska iskustva, i može biti idealna nastavna baza za mnoge poljoprivredne škole u Srbiji, poruka je ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića nakon posete Poljoprivrednoj školi.

 

Gradonačelnik,  ministar i direktor

Gradonačelnik, ministar i direktor (Foto: Đorđe Đoković)

"Ovakve školske sisteme treba umrežiti, udružitii i dati priliku da se poveća fond zemljišta koje te škole treba i mogu da obrađuju. Tako će stvoriti prihode i materijalna sredstva sa kojima će poboljšati uslove rada. Kapaciteti, način rada i organizacija Poljoprivredne škole u Valjevu su nešto što se može videti u bilo kom delu razvijene Evrope. Ja sam decenijama govorio da, kada bih bio u prilici, a danas jesam, nagovarao bih roditelje i decu da upisuju ovakve škole. Tehnologija hrane je nešto što je potreba, to su naše najbolje mogućnosti. Sve što ima oznaku dobra hrana, dobra voda, dobro proizvodi su nešto što će nama biti prvi i osnovni resurs", poručio je ministar Šarčević.

Gradonačelnik, ministar, direktor i poslanik

Gradonačelnik, ministar, direktor i poslanik (Foto: Đorđe Đoković)

 

On je rekao da će se Ministarstvo truditi da se pospeši rad i da zajednica Poljoprivrednih škola dobije neke nove segmente, naročito vezane za formiranje učeničkih kompanija,što su nekada bile đačke zadruge.

 

"Prerađivački kapaciteti Valjeva, privlačenje investitora, moguće je i biće lakše ako se zna da postoje ovako školovani ljudi, kadrovi iz oblasti prehrambene industrije", rekao je ministar Šerčević.  

 

Visoko obrazovani ljudski resursi su najvažniji kapaciteti jedne zemlje, rekao je ministar Mladen Šarčević.

 

Proteklih 15 godina u Poljoprivrednu školu, kakva danas jeste, uložen je veliki rad zaposlenih i učenika škole. Ovakav nivo je dostignut i uz pomoć lokalne vlasti, ali zahvaljujući i brojnim projektima sa kojima je konkurisala škola za sredstva iz evropskih fondova. Kako reče direktor Poljoprivredne škole Milan Gajić, "imali smo dobru misiju i još bolju viziju, i uz veliki rad došli smo do ovih rezultata".

 

Ministar Šarčević u Poljoprivrednoj školi

Ministar Šarčević u Poljoprivrednoj školi (Foto: Đorđe Đoković)

"Pohvale koje nam je uputio ministar su podstrek, ali i obaveza da radimo još bolje i odgovornije i da postižemojoš bolje rezultate. A mi u školi najbolje znamo gde imamo još prostora da poboljšamo nastavni proces i da podignemo kvalitet nastave", rekao je Milan Gajić direktor Poljoprivredne škole koju je posetio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. 

Ministar Šarčević u Poljoprivrednok školi

Ministar Šarčević u Poljoprivrednok školi (Foto: Đorđe Đoković)

Načelnica, ministar i direktor

Načelnica, ministar i direktor (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 12 sati 10 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 7 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara