Sinđelićeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
Sinđelićeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
27.09.2016, 13:34

Od sutra Sinđelićeva otvorena za saobraćaj, ali bez tehničkog prijema i upotrebne dozvole

č: | fb:

Rekonstrukcija Sinđelićeve od Ulice Dr Pantića do Ulice vladike Nikolaja, u koju je uloženo 6,1 milion dinara, biće završena sutra i otvorena za saobraćaj, saopšteno je danas.

 

Direktor Gradske direkcije Zoran Trifunović kaže da je za manje od mesec dana "ulica u dužini od 180 metara presvučena novim asfaltnim slojem, postavljena je nova javna rasveta, a do sutra će biti i asfaltirani trotoari sa obe strane saobraćajnice".

Iz Gradske direkcije najavljuju da će sutra biti urađena horizontalna i vertikalna signalizacija, čime će, kako kažu, "biti ispunjeni uslovi za puštanje ulice u saobraćaj".

 

Sinđelićeva ulica

Sinđelićeva ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Sinđelićeva ulica

Sinđelićeva ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Na pitanje Kolubarskih.rs da li je obavljen tehnički prijem radova u Sinđelićevoj ulici, što je zakonski uslov da bi ulica dobila upotrebnu dozvolu i bila puštena u saobraćaj, umesto direktora Gradske direkcije Zorana Trifunovića, odgovorio je pomoćnik Milan Trifunović, uz opsaku da vi koliko znate toliko i pitate, i kaže da nije potrebno da Sinđelićeva ulica prođe tehnički prijem i objašnjava da Zakon o planiranju i izgradnji predviđa da se građevinska dozvola izdaje za izgradnju ulica.

 

"Kao što vidite ovde se radi o inveticionom održavanju, pre svega o redovnom održavanju, jer mi ovde nismo ništa novo uradili, nego održavamo ono što je uništeno od prethodnih dana. Apsolutno ova vrsta radova ne podleže tehničkom prijemu i upotrebnoj dozvoli. Ulica je urađena u postojećem gabaritu, po svim pravilima struke, biće obeležena horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, kao što je i bila obeležena. Kad se završe radovi na horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji stiču se uslovi da se ulica pusti u saobraćaj", objašnjava Trufunović.

 

Milan Trifunović

Milan Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

Međutim, predmet javne nabavke, koja je 27.11 2015. objavljena na sajtu Gradske direkcije bila je izgradnja ulice Sinđelićeve od Pantićeve do Ulice vladike Nikolaja, a ne kako to tvrdi pomoćnik direktora Gradke direkcije Milan Trifunović, investiciono održavanje.

 

I u obaveštenju o zaključenom ugovoru po predmetu javne nabavke br.55/15, koji je objavljen na sajtu Gradsjke direkcije, piše da se ugovor odnosi na izgradnju Ulice Sinđelićeve od Pantićeve do Ulice vladike Nikolaja, a Zakon o planiranju i izgradnji predviđa tehnički prijem kako bi ulica dobila upotrebnu dozvolu.

 

Ostaje nejasno zbog čega je pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović danas uveravao novinare da je reč o "investicionom održavanju", a ne o izgradnji ulice, kako stoji u tenderskoj dokumentaciji i u ugovoru koji je potpisan sa izvođačem radova. Ili je, možda, Sinđelićeva ulica zaista samo rekonstruisana, ali se onda postavlja pitanje zbog čega u javnoj nabavci piše izgradnja ulice, kao i u ugovoru koji su potpisali izvođač radova GP "Kompresor ing" i Gradska direkcija za posao vredan preko šest miliona dinara.

 

Recimo i to da je u istom danu na sajtu Gradske direkcije objavljena i javna nabavka za investiciono održavanje Ulice Sinđelićeve od Karađorđeve do mosta na Kolubari.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 21 sati 51 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara