Radovi na uglu Hajduk Veljkove i Mirka Obradovića (foto: Đorđe Đoković)
Radovi na uglu Hajduk Veljkove i Mirka Obradovića (foto: Đorđe Đoković)
29.09.2016, 09:12

Počela izgradnja kružnog toka

č: | fb:

Izgradnja kružnog toka na raskrsnici Hajduk Veljkove i Ulice Mirka Obradovića počela je juče, a prema najavi iz Gradske direkcije radovi će biti završeni u roku od 30 dana koliko će za saobraćaj biti zatvorene ove dve ulice u tom delu grada.

Zatvoren saobraćaj

Zatvoren saobraćaj (Foto: Đorđe Đoković)

"Vrednost radova, koje izvodi preuzeće ‘Ingrap-omni’ iz Beograda, je 6,7 miliona dinara. Očekujemo da će kružni tok ubrzati i poboljšati protok saobraćaja u Ulici Mirka Obradovića. U okviru ovih radova, Vodovod će uraditi kompletnu rekonstrukciju vodovodne linije i zatvarača", kaže pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović.

Dodaje da će, ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi biti završeni i pre planiranog roka, najkasnije za dvadesetak dana.

 

Radovi na uglu Hajduk Veljkove i Mirka Obradovića

Radovi na uglu Hajduk Veljkove i Mirka Obradovića (Foto: Đorđe Đoković)

 

Do kraja godine biće rekonstruisana i Dušanova ulica

 

Pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović najavljuje da će do kraja godine biti realizovano još šest ugovora po tenderima koje je raspisala Gradska direkcija. Planirana je javna rasveta u parku na Petom puku, rekonstrukcija kanalizacione mreže u zoni mosta za naselje Veselinovići, izgradnja sportskog terena u Poparama, rekonstrukcija Dušanove ulice.

 

"Dušanova ulica biće rekonstruisana u dužini od 320 metara od Karađorđeve do Ulice vladike Nikolaja, a vrednost tih radova je 11 miliona dinara. Pored asfaltiranja sobraćajnice i trotoara, biće zamenjena i javna rasveta, kojom će se upravljati daljinski. Dobili smo donaciju svetiljki u led tehnologiji, tako da će Dušanova ulica biti prva gde ćemo kontrolisati potrošnju električne energije i imaćemo podatke kolika je ušteda na led rasveti u odnosu na standardnu", kaže Milan Trifunović.

 

Pomoćnik direktora Gradske direkcije kaže da su prošle nedelje razgovarali u JP "Putevi Sbije" o izgradnji javne rasvete u Vljevskoj ulici na Divčibarama. Dogovoreno je da radovi budu završeni do kraja godine, a finansiraće ih ovo republičko javno preduzeće.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 1 sati

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 3 sati 37 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar