Odbornik SNS-a vređa novinare (foto: Đorđe Đoković)
Odbornik SNS-a vređa novinare (foto: Đorđe Đoković)
03.10.2016, 15:42

Vlast da prestane sa vređanjem novinara

č: | fb:

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od gradske vlasti u Valjevu da prestane sa "kontinuiranim vređanjem novinara", reagujući na nedavnu izjavu odbornika SNS u Skupštini grada.

 

Kako se navodi u saopštenju, Udruženje novinara Srbije smatra nedopustivim kontinuirano vređanje novinara od strane gradske vlasti Valjeva i traži od nje da sa tom praksom prestane. Odbornik Srpske napredne stranke u Valjevu Aleksandar Ranković rekao je u gradskoj Skuštini da su novinari i mediji "kancerogeno tkivo" i pripadnici "plebsa" i zapretio im da za projektno finansiranje "više ne računaju na novac iz budžeta". Prethodno je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović rekao da izjave daje isključivo "diplomiranim novinarima".

 

UNS ovakvu praksu predstavnika gradske vlasti Valjeva smatra nedopustivom i ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati dostojanstvo novinara.

 

UNS, takođe, smatra nedopustivim pretnje odbornika SNS-a novinarima da ne računaju na novac iz budžeta i ističe da je projektno sufinansiranje medija propisano Zakonom o javnom informisanju. Ovakve pretnje i ucene novinara od strane nosioca vlasti su nedopustive, navodi se u saopštenju Udruženja novinara Srbije.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara