Darko Glišić na sednici Skupštine Valjeva 20.06.2016. (foto: Đorđe Đoković)
Darko Glišić na sednici Skupštine Valjeva 20.06.2016. (foto: Đorđe Đoković)
04.10.2016, 07:03

Pobedi novinare radom i rezultatima, a ne vređanjem

č: | fb:

Predsednik IO SNS Darko Glišić najavljuje podrobnu analizu dosadašnjeg rada i postignutih rezultata predsednika i gradonačelnika, opština i gradova u Srbiji na čijem čelu su naprednjaci, pa i valjevskog gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, nakon koje će uspešni biti nagrađeni, a oni bez učinka zamenjeni.

 

U razgovoru za Kolubarske.rs o učinku i ponašanju gradonačelnika, vređanju pojedinih novinara, i to za skupštinskom govornicom, Darko Glišić kaže da su izjave gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića o novinarima i govor odborika SNS-a Aleksandra Rankovića, koji je vređao pojedine valjevske novinare, neprihvatljive i neprimerene, i kaže da će biti pokrenut određeni postupak protiv odbornika.

 

"Potpuno je neprihvatljivo da se za skupštinskom govornicom iznose stavovi koji su izrečeni na sednici Skupštine grada u petak i to nije stranački, nego lični stav jednog odbornika. Kada odbornik sebi dozvoli luksuz da iznosi lične stavove koji nanose štetu stranci, u tom slučaju stranka mora da pokrene određeni postupak i da utvrdi motive zbog čega je odbornik tako nešto govorio i mi ćemo to sigurno uraditi", kaže Glišić.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs da li Srpska napredna stranka podržava izjave gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića koji je nedavno rekao da će razgovarati samo sa diplomiranim novinarima, a novinarkama, koje su bez potomstva, poručio da im "ne može pomoći, jer ne leči matore nerotkinje", Glišić kaže da je Gvozdenoviću već skrenuo pažnju na neprimereno ponašanje i da je izjava o diplomiranim novinarima neprihvatljiva zbog toga što "ne postoje ni diplomirani predsednici opština, ni diplomirani gradonačelnici".

 

Dodaje da je Gvozdenović negirao da je za pojedine valjevske novinarke rekao to što mu se pripisuje. Na naše pitanje kako može da negira kada je to izjavio u svom kabinetu, dakle kao gradonačelnik, na pripremnoj sednici Gradskog veća pred nekoliko saradnika, od kojih bar troje to može da potvrde, Glišić objašnjava da je Gvozdenović rekao da "to nije bila javna izjava".

 

Predsednik IO SNS kaže da novinari rade svoj posao i da ne bi trebalo da se SNS bavi novinarima u Valjevu.

"Postoje dobronamerni i oni koji nisu dobronamerni, ali nije naš posao da se sa njima razračunavamo. Čak treba da budemo ponosni na to što postoje takvi novinari koji nas kritikuju i napadaju jer je to jasna poruka da postoji sloboda govora", kaže Glišić i navodi da ako je on mogao da istrpi kritike i uvrede na pojedinim portalima i da nikada nije reagovao i pretio novinarima, onda tako treba da se ponašaju i drugi. Poručuje gradonačelniku Valjeva da sve novinare, posebno nedobronamerne, jedino može pobediti svojim radom i rezultatima.

 

"Mogu da pišu o tebi šta god, a ti svake nedelje napravi neki rezultat, asfaltiraj neku ulicu, dovedi struju, uradi vodovod, dovedi investitore, obnovi školu...Time, ne samo da pobeđuješ zlonamerne novinare, nego i one koji na tvoj rad gledaju potcenjivački", poručuje Glišić.

 

Na pitanje Kolubarskih.rs da li su dosadašnji rad i rezultati gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića takvi da sa njima može pobediti nedobronamerne novinare, ali i one koji gledaju na njega potcenjivački, Glišić kaže da analiza rada i valjevskog gradonačelnika tek treba da usledi.  

"Stranka će na sastancima, koje ćemo imati tokom oktobra, analizirati rezultate svih predsednika opština i gradonačelnika, dakle ne samo gradonačelnika Valjeva. Ja sam već počeo da analiziram rad pojedinih predsednika opština na jugu Srbije, u toku ove nedelje bavićemo se od Negotina preko Paraćina, a vrlo brzo će na red doći i Valjevo. Videćemo šta je dobro, a šta loše i preduzećemo određene mere", kaže naš sagovornik.

 

Podseća da je još u maju najavljeno da će nakon šest meseci analizirati učinak svakog predsednika opštine i gradonačelnika tamo gde je SNS osvojila vlast.

"Krenuo sam malo ranije, nema potrebe čekati pola godine, dovoljno je tri meseca da analiziramo kako se ko ponaša, šta radi, da li donosi rezulte i na osnovu toga donećemo zaključke. Negde ćemo da nagradimo, negde ćemo nekog predsednika i gradonačelnika da promenimo", najavljuje Glišić.

 

On nije želeo da odgovori na naše pitanje, s obzirom na to da dobro poznaje prilike u našem gradu, a još bolje vidi učinak valjevskog rukovodstva za prvih 100 dana, posebno rezultate gradonačelnika, da li će Gvozdenović biti nagrađen ili promenjen. "Kada o učinku valjevske vlasti budem zauzeo stav, ja ću ga javno saopštiti", bio je kratak predsednik IO SNS Darko Glišić. 

 

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 25 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 1 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara