Dobrivoje Grujičić (foto: Đorđe Đoković)
Dobrivoje Grujičić (foto: Đorđe Đoković)
19.10.2016, 17:15

Dobrivoje Grujičić podneo ostavku

č: | fb:

Direktor Opšte bolnice u Valjevu dr Dobrivoje Grujičić podneo je ostavku iz zdravstvenih razloga, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Istovremeno, kako prenose beogradski mediji, ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar smenio je direktore 11 opštih bolnica u Srbiji, nakon prvog izveštaja o stanju u tim zdravstvenim ustanovama.

 

Timovi najiskusnijih i najboljih lekara koji su poslati u inspekciju kontrolisali su kako se u zdravstvenim ustanovama u unutrašnjosti vodi medicinska dokumentacija, kakav je nivo higijene, odnos prema pacijentima, stručni rad i opremljenost. Kako Kolubarske.rs saznaju tim stručnjaka boravio je u nedelju u Opštoj bolnici u Valjevu, gde je kontrolisano stanje i ove zdravstvene ustanove.

 

Nakon uvida u izveštaje ministar je doneo odluku o smeni direktora u opštim bolnicama u Aranđelovcu, Majdanpeku, Boru, Gornjem Milanovcu, Negotinu, Kruševcu, Priboju, Vranju, Prijepolju, Očnoj klinici u Nišu i u Zdravstvenom centru Negotin. Na njihova mesta postavljeni su novi rukovodioci. Ddirektor Opšte bolnice u Valjevu je podneo ostavku iz zdravstvenih razloga, pa će i ova zdravstvena ustanova dobiti novog rukovodioca, prenosi Politika.

 

Doktor Dobrivoje Grujičić je SMS potvrdio za Kolubarske.rs da je podneo ostavku iz zdravstvenih razloga i da će nastaviti da obavlja funkciju prvog čoveka valjevskog zdravstva do imenovanja v.d. direktora. Kako saznajemo ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar bi trebalo do kraja nedelje da imenuje v.d. direktora Opšte bolnice u Valjevu, a nezvanično saznajemo da će dr Grujičića naslediti njegov zamenik dr Zoran Milosavljević.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 4 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...