Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Postrojenje za preradu vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
24.10.2016, 13:21

Smanjen dug za struju, povećana naplata, počela legalizacija

č: | fb:

Valjevski "Vodovod" je za manje od dva meseca smanjio dug za struju za 16,5 miliona dinara, povećao naplatu, a u narednoj godini biće rekonstruisana vodovodna mreža kako bi se smanjili gubici. Jedan od najvećih problema ili izazova novog rukovodstva jeste legalizacija "divljih" priključaka.

 

Direktor ovog javnog preduzeća Đorđe Milanović kaže da je zahvaljujući merama štednje dug za struju sa 102,6 miliona smanjen na 86,1 milion dinara i to pre povećanja cena vode koja će biti skuplja od 1. novembra.

"Sve mere koje smo preduzeli u poslednja dva meseca dale su rezultat, naravno neke manje neke više. Značajno smo povećali procenat naplate, uspeli smo da naplatimo i veliki broj potraživanja iz prethodnog perioda, a počeli smo sa evidentiranjem i legalizacijom nelegalnih priključaka", kaže direktor Vodovoda.

 

Đorđe Milanović

Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)

Upravo legalizacija nelegalnih priključaka je jedan od većih problema sa kojim se suočilo novo rukovodstvo Vodovoda.

"Imam utisak da u pojedinim stvarima nailazimo na otpore unutar preduzeća, tako da ulažemo mnogo više napora nego što je potrebno da bi ih rešili. Pre svega nisam zadovoljan kako se odvija situacija sa nelegalnim priključcima, i da se ne lažemo određen, tačnije, veliki broj tih priključaka su uradili naši radnici van radnog vremena. Sa takvom praksom mora da se prekine, jer nije ovo ničija privatna firma", kaže Milanović.

 

Navodi i da je jedan od problema, koji takođe treba brzo i u hodu rešavati, prekovremeni rad zaposlenih u Vodovodu. "Moramo iznaći način da zaposlene platimo prekovremeno kako bi bili efikasniji, pre svega kada se radi rekonstrukcija, jer ako ne radimo i posle 15 časova i subotom, teško da možemo da pratimo privatne firme i da ispunimo naše ciljeve", kaže Đorđe Milanović.

 

Dodao je da je jedan od ciljeva za sledeću godinu rekonstrukcija 20 kilometara vodovodne mreže, kako bi smanjili gubitke. "Takođe, radimo na projektima zamene azbestnih cevovoda, ukupne dužine 8,1 kilometar, a vrednost radova je oko 45 miliona dinara. Pokušaćemo da za te radove obezbedimo sredstva iz nekih fondova. Tu je i projekat rekonstrukcije stare fabrike vode čija je vrednost 80 miliona dinara", najavljuje samo neke od poslova za naredni period direktor Vodovoda Đorđe Milanović.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 3 sati 21 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 3 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 31 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 1 komentar

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 3 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara