Učesnici konferencije Korak u nauku (2014,) (foto: Nikola Božić)
Učesnici konferencije Korak u nauku (2014,) (foto: Nikola Božić)
17.11.2016, 11:14

Konferencija “Korak u nauku“

č: | fb:

U Istraživačkoj stanici Petnica od 24. do 27. novambra održaće se petnaesta konferencija "Korak u nauku". Konferencija će okupiti mlade koji su ove godine, kao učenici srednjih škola pohađali obrazovne programe u Istraživačkoj stanici Petnica i na njima realizovali svoje samostalne ili timske naučnoistraživačke projekte.

 

Na Konferenciji će biti prezentovani izabrani radovi iz oblasti prirodnih i društvenih nauka koje su zastupljene u programima Istraživačke stanice. Radovi će biti prezentovani putem usmenih izlaganja, demonstracija i poster prezentacija, baš kao što se to i čini na naučnim konferencijama.

 

Jesenji seminari

 

U isrtaživačkoj stanici Petnica od danas do 21. novembra biće realizovani poslednji ovogodišnji seminari za srednjoškolce iz matematike, računarstva i dizajna.

Budući da je u pitanju poslednji seminar matematike u godišnjem ciklusu, osmišljen je tako da se napravi rekapitulacija svega što se radilo na prethodnim seminarima i da se razgovara o planovima za narednu godinu. Pored toga polaznici će slušati zanimljiva predavanja iz različitih oblasti matematike, što će im pružiti priliku i da nauče neke nove stvari.

Jesenji seminar računarstva organizuje se kao kombinovani seminar za starije i mlađe polaznike, saopšteno je iz Istraživačke stanice Petnica.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara