Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
17.11.2016, 12:33

Umesto Direkcije Odeljenje za infrastrukturu

č: | fb:

Na današnjoj sednici Gradskog veća doneta je odluka o prestanku rada Javnog preduzeća Direkcija za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva, a sve poslove Direkcije, kao i zaposlene, preuzeće Grad.

 

Odluka o prestanku rada ovog javnog preduzeća doneta je u skladu sa izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu po kome Gradska direkcija do 1. decembra ove godine treba da bude ugašena, s obzirom na to da se direkcije brišu iz pojma indirektni budžetski korisnici.

Gradsko veće

Gradsko veće (Foto: Đorđe Đoković)

Gradsko veće danas je usvojilo još dve odluke, koje su vezane za ukidanje Gradske direkcije, a to su odluka o formiranju još jednog odeljenja u Gradskoj upravi i odluka o broju zaposlenih u sistemu Grada. Novoformirano Odeljenje za građevinsko zemljište i infrastrukturu preuzeće poslove koje je do sada obavljala Gradska direkcija, a 37 zaposlenih na neodređeno vreme preuzeće Gradska uprava.

 

Kako je navedeno u obrazloženju, 19 zaposlenih će biti preraspoređeno u Gradsku upravu za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove, dok će 18 radnika biti preraspoređeno u Gradsku upravu za lokalni razvoj, pivredu, urbanizam i komunalne delatnosti.

 

Među 18 zaposlenih, koji će, najverovatnije, preći u novoformirano Odeljenje za građevinsko zemljište i infrastrukturu su dva pomoćnika direktora Direkcije, urbanisti planeri i projektanti, saradnici za građevinske i geodetske poslove, saradnici za nadzor i arhiviranje, vozač i čistačica.

Kako Kolubarske.rs saznaju načelnik Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu biće Zoran Trifunović dosadašnji v.d. direktora Gradske direkcije. 

 

Zoran Trifunović

Zoran Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

Prema nezvaničnim najvama iz Gradske uprave ovakav način organizovanja i obavljanja poslova koji su bili u nadležnosti Gradske direkcije, funkcionisaće samo nekoliko meseci, jer će već početkom sledeće godine biti doneta odluka o formiranju novog preduzeća, čiji će osnivač biti Grad, ali se neće finansirati iz bužeta.

 

Zbog ukidanja Gradske direkcije, usledio i treći rebalans budžeta Valjeva

 

Gradsko veće danas je usvojilo treći rebalans budžeta Valjeva za 2016. godinu, kao i treću izmenu i dopunu programa poslovanja Gradske direkcije i treću izmenu programa komunalne izgradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 7 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara