Ski staza Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Ski staza Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
23.11.2016, 09:48

Minimalna cena ski passa, a za decu do pet godina besplatno

č: | fb:

Početak zimske sezone na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama sa veštačkim osnežavanjem planiran je za drugu polovinu decembra i biće obeležen svečanim otvaranjem staze, saopšteno je iz Divčibare Ski Resorta.

 

Kako je saopšteno iz ove firme koja će gazdovati skijalištem, žičara će raditi od 10 do 16 časova. Jednodnevni ski pass koštaće od 800 do 1.300 dinara, a poludnevni od 600 do 900 dinara. Za ski pass od šest dana cena je od 4.200 do 6.800 dinara, dok će za 10 dana u sezoni koštati od 6.000 do 9.800 dinara, a besplatnu vožnju imaće deca uzrasta do pet godina. Ski pass će uskoro moći da se kupi preko web shopa sa popustom od pet posto.

 

Ski staza "Crni vrh" duga je 850 metara, poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima. Na stazi će biti moguće iznajmljivanje opreme, biće organizovane škole skijanja, dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije, a kako bi skijaši uvek znali situaciju na stazi - biće instalirane web kamere.

 

Valjevska firma "Kej invest nekretnine", koja je u februaru ove godine zvanično od Grada preuzela ski stazu na Divčibarama za jedan dinar na period od 15 godina uz ulaganje od 260.000 evra, ugovorene obaveze je ispunila. Tako je nabavljen sistem za veštačko osnežavanje, urađen je kompletan remont žičare, atestirane su sajle, nabavljen je novi tabač, kao i oprema za bezbednost i signalizaciju na skijalištu, obnovljena je postojeća infrastruktura, izgrađen prilaz do ski staze...

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 4 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...