Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
23.11.2016, 11:47

Predstavljanje romana Luke Tripkovića

č: | fb:

"Osmeh pod gorom maslinovom", naziv je knjige Luke Tripkovića koja će biti predstavljena večeras u 18.30 časova u Valjevskoj gimnaziji. O ovom romanu u izdanju Matice srpska u ediciji "Prva knjiga", govoriće dr Vladislava Gordić Petković, dr Mileta Prodanović, Miloš Jevtić i autor Luka Tripković.

 

Predstavljanje nagrađenog romana bivšeg gimnazijalca Luke Tripkovića doktoranta na Fakultetu likovnih umetnosti, je samo deo programa obležavanja 146. godišnjice Valjevske gimnazije.

Vojislav Andrić

Vojislav Andrić (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Valjevske gimnazije Vojislav Andrić kaže da će i ovogodišnji jubilej Valjevske gimnazije biti obeležen brojnim programima koje su pripremili i u kojima će učestvovati sadašnji i bivši gimnazijalci, uz pomoć nastavnika škole.

 

U četvrtak su planirane dve manifestacije, prva je od 13.00 časova u Centru za kulturu gde će Dramski studio Valjevske gimnazije na nemačkom jeziku odigrati pozorišnu predstavu "Gospođa ministarka", koju su adaptirale, prevele i režirale Ivana Veselinović i Katarina Mirković. Ova predstava je nagrađena na Festivalu pozorišta na stranom jeziku održanom u Novom Sadu, a na kome je gimnazijalka Ana Gračanin dobila prvu nagradu za najbolju žensku ulogu, dok su profesorke nagrađene za najbolji scenario na nemačkom jeziku. U četvrtak, od 20.00 časova u sali Valjevske gimazije je program škole u gostima, a to će biti Muzička škola i koncert gudačkog orkestra "Feniks".

 

Dramsko muzički program "Stanica Podlugovi" u režiji profesorke Anđelke Vidaković Cvrkotić je od 20.00 časova u Centru za kulturu. Reč je o kolažnom programu kroz koji će pesmom i igrom gimnazijalci prikazati sve ono što rade kroz kulturno-umetničke sekcije.

 

U subotu će biti održana svečana sednica Nastavničkog veća, organizovan kulturno-umetnički program, otvaranje izložbe fotografija Luke Milanovića, naučni i sportski programi učenika Valjevske gimnazije i prikazivanje filmskih putopisa geografske sekcije, dok će u 20.00 časova na sceni Centra za kulturu biti izvedena pozorišna predstava Dramskog studija "Jazavac pred sudom".

 

Na dan rođenja akademika i pesnika Matije Bećkovića, 29. novembra u Valjevskoj gimnaziji biće predstavljena knjiga "Prahu oca poezije". Vojislav Andrić najavljuje da će u 18.30 biti predstavljena zbirka pesama posvećena Njegošu perom Matije Bećkovića.

 

U okviru jubileja Valjevske gimnazije biće obeleženo i 30 godina škole za ljubitelje matematike Integral, održavanjem matematičkog turnira "Integral kup".

 

Tradicionalno i ove godine biće organizovana akcija "Uđi u tuđe cipele" od 5. do 9. decembra, kada će učenici i profesori menjati uloge.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 5 sati 55 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 51 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara