Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
25.11.2016, 10:45

Posle šest godina Divčibare će ponovo imati benzinsku stanicu

č: | fb:

Građevinsko preduzeće "Ingrap omni" kupilo je benzinsku stanicu na Divčibrama, koja bi trebalo da bude otvorena najkasnije do kraja decembra, saznaju Kolubarskim.rs. Ukoliko sve bude bilo po planu, uključujući brzu rekonstrukciju objekta i instaliranje savremenog sistema za točenje goriva, što će zavisiti od brzine dobijanje potrebnih dozvola, na Divčibarama će posle šest godina imati gde da se natoči gorivo.

 

NIS a.d. Novi Sad ponudio je na prodaju 10. oktobra ove godine benzinsku stanicu na Divčibarama, a jedini zainteresovani kupac bilo je Građevinsko preduzeće "Ingrap omni" koje je za 100.005 evra postalo vlasnik pumpe. Kako saznajemo odmah nakon potpisivanja ugovora počeće radovi na rekonstrukciji benzinske stanice, koja će biti opremljena najsavremenijim sistemom za automatsko točenje goriva, a radno vreme će biti 24 časa.

 

Jedina benzinska stanica na Divčibarama ne radi više od šest godina, što je bio veliki nedostatak posebno za mesto na kome treba da se razvija turizam. Brojni su gosti koji su među tri velike zamerke koje su upućivali Divčibarama navodili upravo to što nemaju gde da natoče gorivo.

 

Ovo je drugi pomak na Divčibarama za kratko vreme. Početkom novembra uvedena su dva nova polaska autobusa na relaciji Valjevo-Divčibara i to iz Valjeva u 7.00 i 19.15 časova, dok je polazak sa Divčibara predviđen u 8.30 i 20.45 časova. 

I ski staza Crni vrh na Divčibarama, nakon dvogodišnje pauze, ove zime biće spremna za skijaše. Početak zimske sezone na Divčibarama sa veštačkim osnežavanjem planiran je za drugu polovinu decembra, najavljeno je nedavno iz Divčibare Ski Resorta.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 39 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara