Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (foto: Đorđe Đoković)
28.11.2016, 07:28

Odbornici biraju dva nova člana Gradskog veća

č: | fb:

Na današnjoj sednici  Skupštine grada naći će se 28 tačaka dnevnog reda, a među njima i izbor dva nova člana Gradskog veća, što je u skladu sa nedavno usvojenim izmenama Statuta grada da se broj članova Gradskog veća povećava sa devet na 11 ili devet koje postavlja Skupština i dva po funkciji – gradonačelnik i njegov zamenik.

Prema dogovoru koalicionih partnera član Gradskog veća biće advokat Dragana Terzić (SDPS), odbornica u Skupštini grada koja će na to mesto podneti ostavku, i informatičar Damjan Cvetković (SPS).

 

Odbornici će na današnjoj sednici razmatrati izmene i dopune odluku o radom vremenu, koju je usvojilo Gradsko veće, a koja je izazvala protest jednog broja valjevskih ugostitelja koji se protive skraćenju radnog vremena.

Izmenama odluke je propisano da ugostiteljski objekti kao što su bifei, picerije, pivnice, kafe-poslastičarnice, mlečni restorani, ekspres restorani, pečenjare, grilovi mogu da rade od 07.00 do 24.00 časa, dok će radno vreme tih objekata koji se nalaze u stambenim i poslovnim zgradama radnmim danom biti do 22.00 časa, a petkom i subotom do 23.00 časa.

Identično radno vreme važiće i za kafe-barove, restorane i kafane, dok će ugostiteljski objekti kao što su noćni barovi i diskoteke moći da rade od 21.00 do 24.00 časa, a petkom i subotom od 21.00 do 00.30 časa.

Objekti u kojima se roba prodaje kroz šalter i u kojima se ne prodaje alkohol mogu da rade od 05. do 22.00 časa. Pekare mogu da rade od 05. do 24.00 časa, dok će radno vreme ostalih zanatskih objekata biti od 06. do 22.00 časa.

 

Na dnevnom redu naći će se treći rebalans budžeta, program zaštite životne sredine, plan poboljšanja kvaliteta vazduha u Valjevu u okviru koje je izveštaj o stepenu zagađenosti vazduha u gradu. U Valjevu je vazduh treće kategorije, što znači da je prekomerno zagađen i sadrži teške metale, pokazuje godišnji izveštaj Agencije za zaštitu životne sredine o stanju kvaliteta vazduha u Srbiji za prošlu godinu. 

 

U skladu sa izmenama Zakona o budžetskom sistemu biće doneta odluka o prestanku rada i postojanja Gradske direkcije, kao i odluka o promeni pravne forme preduzeća "Agrorazvoj- Valjevske doline", koje iz javnog preduzeća prelazi u Društvo sa ograničenom odgovornošću.

 

Među brojnim odlukama, o kojima će se izjašnjavati odbornici, biće i izmena odluke o osnivanju Doma Zdravlja Valjevo, po kojoj će se predvideti formiranje organizacionih jedinica i to – Službe laboratorijske dijagnostike i Službe radiološke dijagnostike. Kako se navodi u obrazloženju "formiranje dve službe predlaže se zbog toga što u Domu zdravlja Valjevo postoje uslovi u pogledu prostora i opremljenosti za planiranu dijagnostiku". Finansiranje potrebnog kadra biće obezbeđeno iz republičkog budžeta.

 



Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 12 sati 29 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 19 sati 26 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara