Deonica auto-puta (ilustracija) (foto: Miroslava Kojić)
Deonica auto-puta (ilustracija) (foto: Miroslava Kojić)
02.12.2016, 14:13

Vučić: Duplom trakom od Valjeva do Koridora 11

č: | fb:

Premijer Aleksandar Vučić, prilikom jučerašnje posete "Gorenju", je rekao da Valjevo sa budućim Koridorom 11 neće biti povezano auto-putem, ali je moguće izgraditi duple trake.

 

Odgovarajući na pitanje novinara da li će država pomoći da se realizuje projekat gasifikacije Valjeva, o čemu se govori više od deset godina, kao i izgradnju moderne saobraćajnice koja bi povezala Valjevo sa Koridorom 11, što su dva osnovna preduslova za dolazak investitora, premijer je odgovorio da je gasifikacija skupa, i dodao da je "prioritetni prvac gasifikacije ipak onaj koji bi išao od Niša, preko Leskovca do Vranja". I pored toga što je to velika investicija, u Vladi Srbije se razmatraju mogućnosti kroz koje projektne zajmove može da se uradi gasifikacija bar jednog pravca.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić (Foto: Đorđe Đoković)

Govoreći o saobraćajnici kojom bi se Valjevo povezalo sa budućim Koridorom 11, Aleksandar Vučić je rekao da postoji realna šansa da se izgrade duple trake što ne bi zahtevalo velika ulaganja.

 

"Kompletan auto-put, Koridor 11, od Surčina preko Obrenovca , Uba, Lajkovca do Čačka završićemo u narednih godinu i osam do devet meseci, što će značajno olakšati komunikaciju sa Beogradom bar od Ćelija i Lajkovca. Ali ono što je za nas važno, a video sam da je važno jer sam i danas prošao tim putem, jeste da ako ne možemo da napravimo auto-put do Valjeva onda da napravimo bar one brze trake. To nije mnogo skupo i ne zahteva dodatnu ekspropijaciju jer je to 15 metara uže od autoputa tako da nam to ne bi iziskivalo velike troškove. Mislim da to neće biti problem", rekao je Aleksandar Vučić.

 

Dobre saobraćajnice su uslov svih uslova za dovođenje investitira i oživljavanje privrede, saglasan je premijer Srbije.

"Računamo da u Valjevo u narednom periodu dovedemo fabrike prerađivačke industrije za voće i povrće, da dovedemo i druge investitore, i ako to uspemo biće to značajno za ceo kraj. Kad govorim o Valjevu mislim i na Osečinu, ali i na Kosjerić koji je veza sa Zlatiborskim okrugom. Međutim ove planove nije moguće ostvariti za mesec-dva. Oporavljamo i podižemo Krušik, mnoge stvari rešavano, nije jednostavno, ali će sve to polako da ide na bolje", nagovestio je premije Aleksandar Vučić prilikom posete "Gorenju".

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 5 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...