Najbolji matematičari Integral kupa (foto: Dragan Krunić)
Najbolji matematičari Integral kupa (foto: Dragan Krunić)
04.12.2016, 10:52

Najbolji matematičari iz Beograda

č: | fb:

Pobednik prvog "Integral kupa" u ekipnoj konkurenciji je ekipa Matematičke gimnazije iz Beograda, druga je bila Valjevska gimnazija, a treća ekipa Gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša.

 

Matematički turnir za učenike osnovnih i srednjih škola, u organizaciji Podružnice matematičara Valjevo i Valjevske gimnazije, "Integral kup" održan je juče u Valjevskoj gimnaziji na kome su, pored učenika iz valjevskih škola učestvovali učenici iz Beograda, Niša, Kragujevca, Subotice, Šapca i Ivanjice.

Integral kup

Integral kup (Foto: Dragan Krunić)

 

Turnir su pokrenuli Podružnica matematičara Valjevo i Valjevska gimnazija kao aktivnost koja ima za cilj da pruži dodatnu podršku mladim matematičarima koji se pripremaju za naredna takmičenja, populariše matematiku i približi je mladima, a ove godine on je jedna od programskih aktivnosti obeležavanja 30 godina rada škole za ljubitelje matematike "Integral".

 

Podršku organizaciji turnira, kao projektu Podružnice matematičara Valjevo od značaja za obrazovanje i vaspitanje u Srbiji u 2016. godini, dalo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 2 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...