Novogodišnja jelka na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Novogodišnja jelka na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
21.12.2016, 08:06

Šest dana novogodišnjeg programa

č: | fb:

Novogodišnji program, namenjan pre svega najmlađim sugrađanima, trajaće ne samo jedan dan ili jednu noć, nego će trajati šest dana, najavili su organizatori.

 

Animatori, Deda Mraz sa slatkišima, klizalište, koje će biti otvoreno od 26. decembra do 15. januara, Novogodišnji bazar, nastup DJ na platou ispred Centra za kulturu u novogodišnjoj noći, samo su deo raznovrsnog programa koji pripremaju udruženim snagama Grad Valjevo, Centar za kulturu i Turistička organizacija Valjevo. 

 

Aleksandar Vujić Subotić

Aleksandar Vujić Subotić (Foto: Đorđe Đoković)

"Iz gradske kase izdvojeno je milion dinara za sve sadržaje i programe koji su predviđeni uoči i tokom praznika", rekao je načelnik jedne od dve gradskeuprave Aleksandar Vujić Subotić. On je podsetio da su ove godine kupljeni novogodišnji ukrasi, kako bi grad za novogodišnje i božićne praznike izgledao lepše i najavio da će i sledeće godine biti kupljeno još dekoracije.

 

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, klizalište će biti postavljeno na platou ispred Centra za kulturu u ponedeljak, a građani će moći da ga koriste svakim danom, uključujući i praznične dane, sve do 15. januara sledeće godine. Klizalište će biti otvoreno od 10.00 do 23.00 časa, cena karte za jedan sat je 150 dinara, a u cenu je uračunato iznajmljivanje klizaljki. Rečeno je da će osnovci i srednjoškolci imati 16 sati besplatnih termina radnim danima od 10.00 do 13.00 časova, što će Grad finansirati sa 400.000 dinara.

 

Ana Marković

Ana Marković (Foto: Đorđe Đoković)

Deo višednevnog prazničnog programa je i novogodišnji bazar koji će biti organizovan ispred Centra za kulturu. "U novogodišnjem bazaru učestvovaće udruženja i zanatlije koji će svoje radove, a koji su u duhu novogodišnje manifestacije, moći da izlože na štandovima. Do sada je prijavljeno 30 izlagača", rekla je direktorka Turističke organizacije Ana Marković.

 

U subotu, 31. decembra biće organizovan vatromet u 18 časova na kraju programa za najmlađe, a potom i u ponoć na početku programa za odrasle.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 14 sati 51 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 12 sati 1 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 14 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara