Dacia duster na parkingu Gradske kuće (foto: Đorđe Đoković)
Dacia duster na parkingu Gradske kuće (foto: Đorđe Đoković)
22.12.2016, 07:58

„Škoda superb“ za 1000 kilometara vožnje po gradu

č: | fb:

Gradsko rukovodstvo se prošle nedelje ponovilo sa dva nova automobila vredna 5,5 miliona dinara. Kupljene su "škoda superb" i "dacia duster" i to za "potrebe gradonačelnika" i za "vanredne situacije".  

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je odlučio da kupi novu limuzinu zbog toga što mu je šef voznog parka skrenuo pažnju da je "škoda superb", u kojoj su se vozila tri valjevska gradonačelnika pre Gvozdenovića, "stara deset godina, da je nebezbedna i da mnogo troši".

 

Kolubarske.rs istraživale su koje su to "potrebe gradonačelnika" i koliko često se gradsko rukovodstvo susreće sa "vanrednim situacijama". Sudeći prema putnim nalozima, "potrebe gradonačelnika" su u najvećem broju slučajeva vožnja u gradu i okolini.

 

Uvidom u putne naloge za putnički automobil "škoda superb", gradonačelnik Valjeva je u julu i avgustu najčešće putovao u "lokalu", a najdalje do Beograda.

 

Za dva meseca izdato je 33 putna naloga za gradonačelnikov službeni automobil, među njima je i putni nalog za Koceljevu kada su pomoćnici gradonačelnika Miroslav Pimić, Saša Simić i član Gradskog veća putovali na slavu te varošice. 

 

U julu i avgustu gradonačelnik je putovao četiri puta u Beograd, po jednom u Vreoce i Kamenicu, a najčešća relacija upisana u putni nalog za putnički automobil "škoda superb" je – lokal ili 18 vožnji, i to najviše i najčešće do Novog naselja, zatim Stave, Lelić, Radnička ulica, Petnica, a na većini putnih naloga nije upisana relacija, samo je ubeležena vožnja u "lokalu".

Službena "škoda superb" gradonačelnika Valjeva je u julu i avgustu prešla 3660 kilometara, od toga u "lokalu" 1066 kilometara. Dnevna vožnja u "lokalu" kretala se od 36 do 98 kilometara ili u proseku 59 kilometara u toku dana.

 

Kada je Stanko Terzić bio gradonačelnik Valjeva, "škoda superb" je u "lokalu" ili po gradu u mesecu junu prešla ukupno 65 kilometara ili približno koliko se aktuelni gradonačelnik Slobodan Gvozdenović prosečno vozi u jednom danu.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati 9 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 1 komentar

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 4 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara