Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
Gradsko veće (foto: Đorđe Đoković)
25.12.2016, 12:15

Usvojeni programi poslovanja Toplane, Vodovoda i Vidraka

č: | fb:

Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo program  poslovanja Toplane, Vodovoda i Vidraka u 2017. godini. Sva tri javna preduzeća su u svojim programima poslovanja navela da će u narednoj godini ostvariti dobit.

 

Toplana planira dobit od 67,1 milion dinara, ali je programom planirano i korišćenje subvencija od 30 miliona dinara iz budžeta Valjeva za nabavku energenata. Programom poslovanja planirani su prihodi od blizu 562 miliona dinara, najveći rashodi oko 41 posto su troškovi energenata, dok troškovi bruto zarada zaposlenih iznose 10,7 posto.

 

Vodovod u sledećoj godini planira dobit od 2,2 miliona dinara, investiciona ulaganja planirana su u iznosu od 89 miliona, od toga iz budžeta Valjeva 30,2 miliona dinara. Planirani prihodi iznose 407,1 dinara, a troškovi bruto zarada su 152,1 miliona dinara.

 

Vidrak planira dobit od 174.000 dinara, investiciona ulaganja su planirana od 30,1 miliona dinara. U narednoj godini planirani su prihodi od 280 miliona dinara, a najveći rashodi su bruto zarade koje iznose 50,8 posto ili 142,2 miliona dinara.

 

Članovi Gradskog veća usvojili su Odluku o uspostavljanju saradnje Valjeva sa opštinama u slivu Kolubare, a to su opštine Lajkovac, Ljig, Lazarevac, Obrenovac, Mionica i Ub.

Kako se navodi u Odluci, Valjevo uspostavlja saradnju sa opštinama u slivu Kolubare u skladu sa potrebama i intenziviranja saradnje između gradova i opština u slivu Kolubare u cilju smanjivanja zajedničkih rizika i brzog oporavka nakon elemntarnih nepogoda i drugih nedaća.

 

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je i kadrovski plan za 2017. godinu organa Grada Valjeva i službi osnovanih prema posebnim zakonima, po kome će u obe gradske uprave biti zaposleno 319, od toga 13 funkcionera, tri službenika na položaju, 26 na određeno vreme i 13 pripravnika.

Prema kadrovskom planu Zajedničko pravobranilaštvo brojaće pet službenika i jednog pripravnika, dok će u Službi interne revizije grada biti troje zaposlenih.

 

Gradsko veće je prihvatilo amandmane na predlog Odluke o budžetu Valjeva, na predlog Odlukeoizmenama radnog vremena i na predlog odluke o izmenama lokalnih komunalnih taksi.

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 3 sati 8 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 3 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 18 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 3 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara