Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
Đorđe Milanović (foto: Đorđe Đoković)
10.01.2017, 08:03

Biće rekonstruisano 20 kilometara vodovodne mreže

č: | fb:

U JKP Vodovod za 2017. godini planirane su investicije vredne 89 milona dinara, od čega će iz sopstvenih prihoda biti obezbeđeno 59 miliona dinara, a ostatak iz budžeta Valjeva.

 

Najznačajnija investicija u ovoj godini biće rekonstruikcija preko 20 kilometara vodovodne mreže, najavljuje direktor ovog javnog preduzeća Đorđe Milanović. Dodaje da su za sve planirane radove obezbeđena sredstva, međutim problem je to što za pojedine investicije nisu urađeni projekti.

 

"Sa radovima na rekonstrukciji vodovodne mreže počećemo odmah, planiramo da krenemo od Senjaka i Ulice Save Vujanovića, a u planu je i zamena azbestnih cevi na Poparama. Nedostaje nam projektna dokumentacija za vodovodnu mrežu prema Brankovini, tačnije za rezervoar Divlje brdo i trasu od Brankovine do Balačke. Taj projekat moramo što pre da uradimo, kako bi do februara konkurisali za sredstva kod Direkcije za vode. Takođe moramo uraditi i projekat za izgradnju vodovodne mreže na Divčibarama, za koju je opredeljeno šest miliona dinara", kaže Milanović.

 

On objašnjava da se odustalo od prvobitne ideje da se Vodovod kreditno zaduži, kako bi se obezbedio novac za rekonstrukciju dotrajale vodovodne mreže i dodaje da će ti radovi biti finansirani iz sopstvenih sredstava i iz gradskog  budžeta.

 

Milanović podseća da je u prošlog godini rekonstruisano osam kilometara vodovodne mreže, i ukoliko bi se radilo planiranom dinamikom 20 kilometara za godinu dana, za pet godina trebalo bi da bude zamenjeno 100 kilometara vodovodne mreže u gradu. 


Što se tiče vodovoda u Kamenici, koji se gradi nekoliko godina, direktor Vodovoda Đorđe Milanović obećava da će svi problemi u ovoj godini konačno biti rešeni i da će vodovod u Kamenici biti završen.

Đorđe Milanović

Đorđe Milanović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Milanović najavljluje da će u ovoj godini značajnije obnoviti vozni park u Vodovodu, već je raspisana javna nabavka za kupovinu putarskog kamiona koji je neophodan za Radnu jedinicu rekonstrukcija, održavanje, izgradnja.

"Planiramo i da kupimo jedan veći kamion, što možda sada deluje prilično ambiciozno, ali ja verujem da ćemo uspeti u tome. Izvesno je da ćemo u ovoj godini kupiti jedan mini bager, a u planu je i nabavka većeg bagera kako bi Vodovod mogao da radi rekonstrukciju, ali i izgradnju kanalizacione mreže, što do sada nismo radili", najavljuje Đorđe Milanović.

 

Vodovod u ovoj godini planira dobit od 2,2 miliona dinara, investiciona ulaganja planirana su u iznosu od 89 miliona, od toga iz budžeta Valjeva 30,2 miliona dinara. Planirani prihodi iznose 407,1 dinara, a troškovi bruto zarada su 152,1 miliona dinara.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara