Klizalište (foto: Đorđe Đoković)
Klizalište (foto: Đorđe Đoković)
05.01.2017, 11:28

Produžen raspust zbog gripa

č: | fb:

Školski raspust biće produžen za dva dana, tako da će se deca u školske klupe vratiti u sredu, 11. januara, umesto 9, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević. Međutim, kako je rečeno odluku će u Ministarstvu prosvete dodatno razmatrati u ponedeljak, piše Blic.

 

Na osnovu podataka Instituta za javno zdravlje "Batut" o broju obolelih od gripa, Ministarstvo prosvete i zdravlja zajednički su se danas usaglasili da raspust u osnovnim i srednjim školama bude produžen i da se deca u školske klupe ne vraćaju 9. janura.

 

Ministar kaže da prema podacima Instituta Batut najviše obolelih od gripa ima među predškolskom i školskom decom u uzrastu od pet do 14 godina - oko 12.000 mališana, dok je među srednjoškolcima obolelo oko 3.000.

 

Međutim, kako nezvanično saznaje Blic, jedna od opcija je i da raspust bude produžen za ukupno sedam dana, odnosno da đaci krenu u škole u ponedeljak 16. januara. Takva odluka zavisiće od daljeg razvoja epidemiloške situacije i novog sastanka nadležnih u ponedeljak.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 56 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 45 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.