Zgrada policije i vatrogasaca na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
Zgrada policije i vatrogasaca na Divčibarama (foto: Kolubarske.rs)
10.01.2017, 13:23

Da li je bilo problema u vatrogasnoj jedinici na Divčibarama?

č: | fb:

Na Divčibarama je u nedelju izgoreo stambeno-poslovni objekat i taj događaj je otvorio nekoliko pitanja, pre svega o stanju i funkcionisanju vatrogasno-spasilačke jedinice na Divčibarama. 

 

Očevici tvrde da su vatrogasci kasno reagovali, da vozilo vatrogasne jedinice na Divčibarama nije bilo u funkciji, navodno kamion je bio zaleđen, i to su, kako kažu, razlozi zbog čega vatrogasci nisu uspeli da spasu turistički objekat od preko 200 kvadrata. 

 

U Vatrogasnoj jedinici u Valjevu negiraju da je bilo bilo kakvih problema sa naftom ili sa vodom i kažu da su vatrogasci "blagovremeno" reagovali. Kako saznajemo na Divčibarama su intervenisala dva vozila, po jedno iz Valjeva i Mionice.

 

Policija i vatrogasno-spasilačla jedinica na Divčibarama su smeštene u rekonstruisanom objektu u sklopu koga je izgrađena i garaža za vatrogasno vozilo, a na otvaranju zgrade 2011. godine tadašnji ministar policije Ivica Dačić je poručio da je "važno da turističko mesto poput Divčibara ima prostor i za smeštaj vatrogasnog vozila".

 

Da li je bilo problema u nedelju kada su pozvani vatrogasci zbog požara na stambeno-poslovnom objektu i u kakvom stanju je vatrogasno-spasilačka jedinica na Divčibarama, su neka od pitanja koja smo postavili Ministarstvu unutrašnjoh poslova, tačnije Birou za saradnju sa medijima MUP-a Srbije, međutim odgovor još uvek nismo dobili.

 

Kolubarske.rs zatražile su odgovor na sledeća pitanja:

 

  • Koliko vatrogasnih kola i koliko vatrogasaca je intervenisalo u nedelju 8. januara na Divčibarama, kada se zapalio poslovno-stambeni objekat?
  • Da li je taj broj vozila i vatrogasaca dovoljan za gašenje požara na objektu u od 200 kvadrata, koji se nalazi u šumi?
  • Da li je tačno da je intervencija kasnila zbog problema sa smrznutom vodom ili naftom u vatrogasnom vozili na Divčibarama? Da li je bilo nekih problema, bilo sa vodom, naftom, neispravnim vozilom...?
  • Koje vreme podrazumeva blagovremenu intervenciju? Da li je dolazak vatrogasaca na lice mesta nakon više od jednog časa, blagovremena intervencija?
  • Sa koliko vozila raspolaže Vatrogasna jedinica na Divčibarma?
  • Koja je starost tih vozila i kako su opremljeni vatrogasci na Divčibarama? 

 

Osim što Biro za saradnju sa medijima MUP-a Srbije nije odgovorio na ova pitanja, još uvek nema informacija ni o tome šta je uzrok požara na objektu na Divčibarama, niti o pričinjenoj materijalnoj šteti.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 16 sati 5 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati 5 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 10 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara