Sija u centru grada (foto: Đorđe Đoković)
Sija u centru grada (foto: Đorđe Đoković)
11.01.2017, 18:54

Skoro dva časa veći deo grada bio bez struje

č: | fb:

Skoro dva časa veći deo Valjeva bio je bez struje zbog kvara na trafostanici na Boričevcu. Osim centra grada, bez struje su bila skoro sva gradska naselja, kao i nekoliko sela. Zbog nestanka struje pacijenti bili zarobljeni u Domu zdravlja, a tamo gde su agregati svetlelo punim sjajem.

 

Direktor valjevske Distribucije Zoran Nikolić kaže da u trenutku kvara niko nije pouzdano znao razmere, kao ni uzroke, a samim tim ni pouzdanu informaciju koliko dugo će grad biti bez struje.

 

"Reagovala je zaštita u trafostanici 'Valjevo 2' na Boričevcu, koja je izbacila iz pogona trafostanicu zbog čega je veći deo Valjeva i nekoliko sela ostalo bvez struje. Još uvek ne znamo razloge zbog čega se aktivirala zaštita, moguće da je usled velikog minusa ili mraza pukao neki izolator. Ekipe su na terenu i tek treba da utvrde uzrok", kaže Nikolić.

 

Direktor valjevske Distribucije objašnjava da nema problema zbog povećane potrošnje struje, koja je evidentna, međutim problem su veliki minusi. On kaže da niko ne može pouzdano da kaže da li će se nešto slično ponoviti zbog čega bi veći deo Valjeva ostao bez struje. "Ne bi trebalo", kratak je Nikolć.

 

Kako saznajemo pacijenati koji su se u trenutku nestanka struje zatekli u Domu zdravlja ostali su zarobljeni jer se nisu mogla otvoriti senzorska vrata. Pozvani su vatrogasci, ali nisu intervenisali, jer je u međuvremenu portir otvaranje ulaznih vrata u Domu zdravlja prebacio na ručni sistem, pa su pacijenti izašli napolje.

 

I dok je više od pola Valjeva bilo bez struje, a pacijenti bili zarobljeni u mračnom Domu zdravlja, onaj deo centra gde postoje agregati svetleo je punim sjajem! 

Sija u centru grada

Sija u centru grada (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 4 sati 26 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...