Parking kod Narcisa (foto: Đorđe Đoković)
Parking kod Narcisa (foto: Đorđe Đoković)
24.01.2017, 14:18

Zašto su građani plaćali parking?

č: | fb:

Parking u Valjevu se ne naplaćuje već nedelju dana zbog snega koji je "zatrpao" parking mesta, ali o tome građani nisu obavešteni. Oni koji su danima plaćali neočišćen parking, ne znajući da se ne naplaćuje, ljute se i pitaju zbog čega je izostala informacija i da li je to "neko u Vidraku namerno učinio da bi od građana uzeli novac, kako ne bi bili na nuli zbog toga što nisu uspeli da očiste parkinge"? Sugrađani negoduju i zbog toga što su morali da plaćaju parking koji su sami "otrpavali od snega".

 

Prošle godine su iz Vidraka građane obaveštavali, i to svakodnevno, preko medija da se parking neće naplaćivati, jer su "parking mesta pod snegom", međutim ove godine zvanična informacija je izostala.

 

Tek na naše pozive i pitanje da li se plaća, iz parking službe JKP Vidrak nam je odgovarano "danas kontrolori neće ići na teren", što u prevodu znači da se parkiranje neće naplaćivati. Na naše pitanje zbog čega ne obaveste građane da "kontrolori neće ići na teren" narednih nekoliko dana ili sve dok su parking mesta neočišćena, rečeno nam je da je to nemoguće, "jer se odluka donosi na dnevnom nivou".

 

Čika Ljubina ulica

Čika Ljubina ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Da li je to bilo nemoguće, zbog čega Vidrak nije obavestio građane da se parking neće naplaćivati, i da li su tačne sumnje sugrađana, koji su plaćali parking, da rukovodstvo Vidraka "smišljeno" neće da obavesti građane da "kontrolori neće ići na teren", kako bi nastavili sa plaćanjem, pitanja su za direktorku Vidraka Slađanu Marković koja nije odgovarala na naše telefonske pozive.

 

Takođe, jedno od pitanja koje nismo uspeli da postavimo direktorki bilo je i zbog čega Vidrak nije očistio sneg sa onih parking mesta na kojima nisu parkirani automobili, a takvih je bilo u centru grada, poput onih u Ulici prote Mateje i kod Narcisa?

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 20 sati 27 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 20 sati 27 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara