Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
27.01.2017, 13:37

Odeljenje ortopedije ponovo otvoreno

č: | fb:

Nakon dezinsekcije, krečenja i nabavke nove posteljine, Odeljenje ortopedije je ponovo useljeno i stavljeno u funkciju, saopštila je PR služba Opšte bolnice.

 

Odeljenje ortopedije je bilo zatvoreno od kraja decembra prošle godine, kada su zbog pojave stenica pacijenti bili iseljeni i zbrinuti na drugim odeljenjima u okviru zdravstvene ustanove, a lakši pacijenti otpuštreni kućama. Tada je naloženo i da se svi dušeci sa tog Odeljenja spale.

 

Zahvaljujući sponzorima kupjeno je 40 novih dušeka i 40 kompleta posteljine za Odeljenje ortopedije.

Načelnik ortopedije dr Saša Vukićević kaže da su u pomoć pritekle i kolege sa drugih odeljenja, Opšte hirurgije, OP bloka, urologije i ORL odeljenja, koji su ustupili svoje resurse i kapacitete na korišćenje kako bi služba normalno funkcionisala, posebno u ovom periodu kada je zbog vremenskih uslova bio povećan broj pacijenata.

 

"Hitne slučajeve smo zbrinjavali i smeštali upravo na pomenuta odeljenja. U tom periodu je operisano oko 50 pacijenata sa prelomima kuka, potkolenica ili podlaktica. Oni nisu trpeli, niti su bili ugroženi zbog situacije na odeljenju. Hladan program je odložen i biće nastavljen po ažuriranoj listi čekanja već početkom februara. Nakon ispunjenih svih sanitarnih uslova, krečenja, opremanja potpuno novim dušecima i posteljinom nastavljamo sa normalnim radom. Nažalost je ova situacija bila povod za kompletnu rekonstrukciju odeljenja, ali ogroman trud i entuzijazam svih zaposlenih se nastavlja u novim uslovima", rekao je dr Vukićević.

 

Načelnik ortopedije je pohvalio osoblje pre svega medicinske sestre i spremačice u službi Ortopedije koje su se maksimalno potrudile da obave posao pri obnavljanju odeljenja Oropedije.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 34 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 12 sati 23 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.