Nevena Ignjatović  (foto: Divčibare Ski Resort)
Nevena Ignjatović (foto: Divčibare Ski Resort)
29.01.2017, 13:16

Nevena Ignjatović na Divčibarama

č: | fb:

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović bila je gost Divčibare Ski Resort-a i svojom slalom vožnjom oduševila okupljene skijaše. Ljubitelji skijanja, turisti na Divčibarama i svi oni koji su juče proveli dan na ovoj planini, imali su priliku da posmatraju nekoliko spustova Nevene Ignjatović niz ski stazu "Crni vrh".

 

"Velika nam je čast što se naša najbolja skijašica Nevena Ignjatović odazvala pozivu da poseti Divčibare i testira ski stazu. Nevenin odziv i njena podrška dala nam je još veću motivaciju da nastavimo sa unapređivanjem rada skijališta i infrastrukture na stazi", izjavio je Časlav Maksimović.

 

Nevena Ignjatović

Nevena Ignjatović (Foto: Divčibare Ski Resort)

Osim testiranja staze, Nevena Ignjatović je održala i čas o skijanju, potpisivala je autograme, fotografisala se sa posetiocima Divčibare Ski Resort-a i odgovala na njihova pitanja.

 

"Koliko mi je značajna ova planina, govori i činjenica da sam, nakon veoma napornog perioda, prihvatila poziv uprave staze i došla da je testiram. Drago mi je što je Srbija dobila još jedno mesto na koje može ponosno da pozove sve ljubitelje ovog sporta. Ja sam svoja prva takmičenja imala upravo na ovoj planini i raduje me to što danas baš ovde promovišem ovaj predivni sport kojim se bavim", izjavila je Nevena Ignjatović.

 

Nevena Ignjatović (26) je ovog meseca na FEC kontinentalnom kupu u Južnoj Koreji u disciplini slalom osvojila 1. mesto i 3. mesto u veleslalomu sa najboljim FIS bodovima u karijeri. U ski centru Yongpyong, ona će se takmičiti na Zimskim Olimpijskim Igrama 2018. Na svetskoj rang listi Nevena zauzima 55. mesto u slalomu i 177. mesto u veleslalomu.

 

Ski staza Crni vrh

Ski staza Crni vrh (Foto: Divčibare Ski Resort)

Ski staza "Crni vrh" duga je 850 metara, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Prošle godine na stazu je uveden sistem za veštačko osnežavanje. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

 

Cena jednodnevne karte je u rasponu od 800 do 1.300 dinara, a poludnevne od 600 do 900 dinara. Radno vreme staze je svakog dana od 9 do 16 časova.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 15 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara