Turistička organizacija Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Turistička organizacija Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
02.02.2017, 13:11

Za plate i usluge po ugovoru 13,6 miliona dinara

č: | fb:

Blizu 17 miliona dinara iz gradske kase biće izdvojeno za Turističku organizaciju Valjevo, dok će iz ostalih izvora biti obezbeđeno 1,7 miliona dinara. Tako će ovogodišnji budžet Turističke organizacije iznositi 18,7 miliona što je sedam miliona dinara više nego prošle godine. Najviše novca biće potrošeno za zarade zaposlenih i za usluge po ugovoru oko 13,6 miliona dinara.

 

Sudeći po programu rada Turističke organizacije za ovu godinu, koji je usvojilo Gradsko veće, nema značajnijih novina i aktivnosti zbog kojih je bilo potrebno izdvojiti više novca nego prošle godine.

 

U programu rada je navedeno da je za "upravljanje razvojem turizma" opredeljeno 11,9 miliona dinara, od toga 10,6 miliona iz budžeta, dok je za "promociju turističke ponude" planirano 6,8 miliona, od toga iz budžeta 6,2 miliona dinara.

 

Na plate zaposlenih biće potrošeno 5,8 miliona, od doga je blizu 200.000 dinara planirano za radnika koji tek treba da bude zaposlen u info centru na Divčibarama, koji tek treba da bude otvoren. U Turističkoj organizaciji je trenutno zaposleno petoro radnika, od toga samo jedan zaposleni je diplomirani turizmolog, dvoje su diplomirani ekonomisti, jedan je ekonomista, dok je direktor diplomirani politikolog.

 

Usluge po ugovoru u Turističkoj organizaciji Valjevo "vrednije" su od zarada zaposlenih i za njih će biti izdvojeno 7,8 miliona dinara. Kao je objašnjeno "ova sredstva su namenjena za vršenje stručnih usluga neophodnih za kvalitetno obavljanje poslovnih aktivnosti, naročito za promociju turizma grada". Među stručnim uslugama su, pored dizajnerskih, kompjuterskih, reklama, i administrativne i računovodstvene usluge i pored toga što je u Turističkoj organizaciji zaposleno troje ekonomista.

 

U programu rada navedene su i "planirane aktivnosti Turističke organizacije Valjevo"

 

Turističa organizacija Valjevo će objaviti konkurs za izbor suvenira Valjeva, je jedna od planiranih aktivnosti Turističke organizacije.  Izrada promotivnog materijala sa već formiranim vizuelnim identitetom, biće ažurirani sajtovi Turističke organizacije i Divčibara, TOV će aktivno uzeti učešće na 22 sajamske manifestacije, biće glavni organizator Festivala duvan čvaraka, i upravo tom festivalu posvećeno je najviše pažnje među planiranim aktivnostima.

 

Posebnu pažnju u programu zavređuje deo koji se odnosi na Divčibare

 

"Ustanova će posebnu pažnju posvetiti Divčibarama kroz unapređenje turističke infrastrukture i izradu projektne dokumentacije za izradu info-centra", piše u programu rada Turističkoj organizaciji Valjevo.

 

"Turistička organizacija Valjevo će konkurisati sa projektima na konkursima koji se raspišu od strane Republike Srbije, a na kojima Turistička organizacija ima pravo učešća. Pre svega to će se odnositi na konkurs Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija".

Osim da će to biti knkursi "na kojima Turistička organizacija ima pravo učešća", nisu navedeni projekti sa kojima TOV namerava da konkuriše u ovoj godini.

 

Dalje se navodi da je "cilj da se izradi projektna dokumentacija za info-centar na Divčibarama i realizuje ovaj projekat". Međutim u programu nije navedeno da li su obezbeđena i kolika sredstva za izradu projektne dokumentacije.

U budežetu Grada nije opredeljen novac za izgradnju info-centra na Divčibarama. I pored toga što već duže vreme traju razgovori upravo na temu načina finansiranja izgradnje info-centra na Divčibarama, još uvek nije poznato da li će biti građen info-centar u ovoj godini.

 

"Vikend kućice na Divčibarama, izgrađene 1958. godine, a u zakupu su više od 20 godina, većim delom su u lošem stanju. TO Valjevo će, u saradnji sa nadležnim organima grada Valjeva, u skladu sa važećim zakonskim propisima naći trajno rešenje u vezi sa kućicama", jedna je od planiranih aktivnosti u ovoj godini vezanih za Divčibare.

Ni u ovoj aktivnosti nije precizirano na koji način će Turistička organizacija Valjevo "naći trajno rešenje u vez sa kućicama".

Program rada Turističke organizacije Valjevo za 2107. godinu bez primedbe usvojili su članovi gradskog veća. O programu će se izjasniti i odbornici Skupštine grada na sednici 10. februara.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 7 sati 15 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 14 sati 11 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 14 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara